tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Bukarest
Vi flyger till Bukarest. Vår buss tar oss vidare till centrala Bukarest där vi tillbringar natten på hotell. 
Bukarest är Rumäniens huvudstad och landets kulturella, industriella och ekonomiska centrum. Staden är vackert belägen vid Dâmbovițafloden. På 1400-talet var staden säte för furstar från regionen Transsylvanien. På 1800-talet kallades Bukarest för ”Lilla Paris” och blev en populär turistort. Man ser den karakteristiska blandningen av boulevarder i parisisk stil och höghus i betong.
Dagen är fri för egna strövtåg. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Bukarest – Brăila
Efter frukost åker vi buss till Brăila där vi på eftermiddagen kliver ombord på kryssningsfartyget M/S Prinzessin Sisi och har en stund för avkoppling innan det är dags för kvällens middag. Under resans gång ingår helpension.

Dag 3. Donaudeltat
Vi kryssar längs med Donaus flodarm Sfântu Gheorghe som tar oss till flodens utlopp i Svarta havet. I Sfântu Gheorghe åker vi ut på en båttur till det unika Donaudeltat som sträcker sig över ett 4 340 kvadratmeter stort område och erbjuder ett sällsynt rikt växt- och djurliv. I detta paradis för fågelskådare finns över 300 olika slags fåglar, däribland pelikan och bronsibis. Under kvällen seglar vi vidare söderut.

Dag 4. Cernavodă – Constanţa
Vi anländer till den rumänska staden Cernavodă alternativt Feteşti vid lågvatten. Vi tar bussen till Svarta havets kust och besöker den anrika hamnstaden Constanţa. Staden grundades av grekerna på 600-talet f.Kr. och var en av områdets viktigaste hamnar under romartiden. Även idag är Constanţa Rumäniens största hamnstad. Här står romerska ruiner sida vid sida med art déco-palats och moderna byggnader i en slående kontrast. I mån av tid tar vi en omväg till semesterorten Mamaia vid Svarta havets kust innan vi återvänder till fartyget.

Dag 5. Ruse
Vi lägger till vid den bulgariska hamnstaden Ruse. Härifrån åker vi på en heldagstur med buss till tsarernas stad VelikoTărnovo, som under medeltiden var huvudstad i det andra bulgariska riket. Efter gemensam lunch besöker vi den närliggande pittoreska byn Arbanasi, belägen på en hög platå. Byn är känd för sina vackra stenhus från 15- och 1600-talen samt den färgstarka Födelsekyrkan. Vi fortsätter kryssningen från den lilla staden Nikopol.

Dag 6. Kryssningsdag med passage genom Järnporten
Under dagen kryssar vi genom ett grönskande landskap där Donau utgör gräns mellan Serbien och Rumänien. Vi passerar det spektakulära området Järnporten. Här smalnar Donau av mellan branta klippväggar på båda sidor om båten, med Karpaterna i syd och Balkanbergen i nordväst. På den rumänska sidan ser vi även kung Decebalus stenansikte, en klippskulptur av den siste dakiske kungen som huggits ut ur berget.

Dag 7. Belgrad
Den serbiska huvudstaden ligger vid floden Savas utlopp i Donau och grundades redan på 300-talet f.Kr. Staden har haft en brokig historia, och stadsbilden präglas av en blandning av gammalt och nytt. Vi går på en rundtur i gamla stan och besöker även den massiva fästningen, varifrån man har en fantastisk utsikt över de båda flodernas sammanflöde. Vid lunchtid kryssar vi vidare norrut.

Dag 8. Mohács – Kalocsa
Mitt på dagen lägger vi till vid den lilla hamnstaden Mohács i Ungern. Efter lunch ombord blir vi hämtade av en buss som tar oss till pustan, den ungerska slätten. Vi stannar vid en ranch, där vi får vi se en imponerande hästshow och har chansen att ta en lugn färd med häst och vagn för att besöka en hantverksmarknad. Därefter fortsätter vi till paprikans huvudstad Kalocsa och besöker ett museum tillägnat paprikan. Kryssningen fortsätter från Kalocsa vidare mot Ungerns huvudstad Budapest.

Dag 9. Budapest
Vi anländer till Budapest på morgonen. Under en stadsrundtur ser vi de främsta sevärdheterna i denna vackra stad. Direkt efter rundturen åker vi buss genom det vackra landskapet till staden Esztergom, belägen vid Donauknät. Där besöker vi den berömda basilikan som byggdes på 1800-talet på en höjd ovanför staden. Sedan återvänder vi till kryssningsfartyget som under tiden har angjort Esztergom. Färden fortsätter västerut mot vår slutdestination Wien.

Dag 10. Wien – Hemresa
Efter frukost lämnar vi båten och beger oss till Wiens flygplats för hemresa.

M/S Prinzessin Sisi

M/S Prinzessin Sisis är en flodkryssningsbåt av premium kategori. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bland annat ett soldäck, wifi och bibliotek. Vi blir serverade frukostbuffé, lunchbuffé och fyrarätters middag varje dag ombord. En av kvällarna bjuds vi på en femrätters galamiddag. Det ingår eftermiddagskaffe eller te och snacks vid midnatt dagligen.

Hyttinformation

Standard huvuddäck  (ingår) fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, luftkonditionering

Mellandäck
från 6 695:- fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, luftkonditionering

Bakre mellandäck deluxe från 13 195:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Mellandäck deluxe
från 14 195:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Bakre övredäck deluxe
från 15 295:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Övredäck deluxe
från 16 395:- fransk balkong,  dusch/wc, tv, luftkonditionering

Ingår: Flyg t/r ∙ en övernattning i dubbelrum ∙ 8 nätter i dubbelhytt huvuddäck ∙ 9 frukostar ∙ 7 luncher ∙ 9 middagar ∙ eftermiddagskaffe och te dagligen ombord ∙ utflykter enligt program ∙ reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt på mellandäck från 4 295:- ∙ dricks till lokala guider och personal ombord på båten, räkna med 5–7 euro per resenär och dag
Resevaluta: Euro, rumänsk leu, bulgarisk lev, serbisk dinar, ungersk forint
Speciellt: Avresan 25/4 är en 13 dagarsresa. Klicka på resan för att se vad som ingår ∙ avresan 14/8 är en 12 dagarsresa med 2 nätter i Bukarest inklusive 1 middag och frukost innan kryssningen och 1 natt i Wien inklusive frukost efter kryssningen

Andra liknande resor:

Bukarest

Transsylvanien

Vandring Bulgarien

Bulgarien & Rumänien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se