Dag 1. Hemorten – Edinburgh
Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vårt hotell Holiday Inn Express Edinburgh City Centre.  Vi äter gemensam middag på en närliggande restaurang under kvällen.

Dag 2. Edinburgh
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. I den skotska huvudstaden finns sevärdheter som det mäktiga Edinburgh Castle, huvudgatan The Royal Mile och St Giles-katedralen. Från lunchtid har vi sedan resten av dagen till eget förfogande.

Dag 3. Tillvalsutflykt Loch Lomond
Idag kan man själv välja om dagen ska tillbringas på egen hand i Edinburgh eller om man vill följa med på vår tillvalsutflykt till Loch Lomond. Under utflykten kan vi se fram emot en båttur på Skottlands största, och kanske även vackraste, sjö. Från båten kan vi spana efter tecken på det rika djurlivet på öarna och runt sjön, här finns både fiskgjusar och dovhjort. Men det kanske allra märkligaste är att den lilla känguruarten wallaby lever på en av öarna i sjön, ett av de få ställen utanför Australien där arten är livskraftig. Efter båtturen finns tid för lunch på egen hand innan vi åter stiger på vår buss för vidare färd genom det vackra skotska landskapet. På vägen tillbaka till Edinburgh stannar vi på Glengoyne Distillery där vi får en rundvisning och provar den skotska nationaldrycken whisky. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 595:-

Dag 4. Edinburgh
Efter frukost kan de som vill följa med vår reseledare på en promenad till Edinburgh Castle som varit en betydelsefull del av den skotska huvudstaden under många århundraden. Flera kungligheter har levt och dött innanför dess murar. Slottet tornar vackert upp sig på Castle Rock och har blivit en viktig symbol för landet (inträde ingår ej). Eftermiddagen och kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Edinburgh – Hemorten
Frukost och avfärd mot flygplatsen för vidare hemfärd.

Flyginformation
För resenärer som åker från Göteborg med Ryanair ingår:
Incheckat bagage: 20kg
Kabinväska: max 40cm x 20cm x 25cm som måste få plats under sätet

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 775:- · tillvalsutflykt · inträde Edinburgh Castle
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresa 11/5 byter dag 3 och 4 plats.

Genomsnittligt omdöme

4.6 / 5

Baserat på 14 recensioner

2018-05-13

"Vilken reseledare vi hade hon är ett levande uppslagsverk. Toppen!"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Skottland

Edinburgh Glasgow

Skottland

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se