tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.40 Alingsås, 11.00 Vårgårda, 12.00 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Åbo
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar till för kaffepaus och lunch under vår väg upp till Stockholm. Vårt kryssningsfartyg Silja M/S Galaxy avgår från Stockholm 19.30. Middagsbuffén kostar 350:- och behöver förbokas innan resan. Varför inte unna sig lite shopping på Fashion Street, butiken med ett brett sortiment av mode och accessoarer, eller ta en svängom på dansgolvet innan vi intar våra hytter för en god natts sömn.

Dag 2. Åbo – Tammerfors
Vi anländer till Åbo under tidig morgon och avnjuter en god frukost innan det är dags att lämna vår båt och ge oss ut på en stadsrundtur med lokalguide där vi får se det mesta av Finlands äldsta stad. Vi får därefter lite fri tid på egen hand innan vi lämnar Åbo för vidare färd mot Tammerfors. Under eftermiddagen gör vi även här en rundtur med lokalguide innan vi åker till vårt hotell Scandic Rosendahl för incheckning och middag.

Dag 3. Tammerfors – Helsingfors
Efter frukost och utcheckning beger vi oss till Iittala för besök och rundvisning på Iittala glascentrum. Här ser vi flera legendariska Iittala-klassiker och får tid till shopping i fabriksbutiken. Därefter åker vi vidare till Tavastehus slott där vi gör en rundvandring. Det råder delade meningar om när slottet egentligen byggdes, men det grundades förmodligen i slutet av 1200-talet efter Birger Jarls korståg till Tavastland. Vi åker sedan vidare till Helsingfors och vårt hotell Scandic Park Helsinki. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Helsingfors – Stockholm
Frukost och utcheckning. Vi inleder dagen med en rundtur i Helsingfors där vår lokalguide visar oss de största sevärdheterna och berättar om stadens historia. Därefter får vi fri tid till egna strövtåg i huvudstaden innan det är dags att under sen eftermiddag gå ombord på vårt lyxiga kryssningsfartyg för återresa mot Sverige. Middagsbuffén kostar 400:- och behöver förbokas innan resan. Vi har sedan hela kvällen till att umgås och ha trevligt tillsammans.

Dag 5. Stockholm – Hemorten
Vi anländer till Stockholm under morgonen och efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi stannar och rastar utefter vägen och beräknar att vara i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · 2 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · utsideshytt från 195:- · middagsbufféer
Resevaluta: Euro
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.

Andra liknande resor:

Finland

Tredagarskryssning

Finland

Riga och Tallinn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se