tid

Avgångstider 07.15 Varberg station, 09.00 Göteborg, 09.45 Borås, 11.30 Jönköping och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Mariehamn
Resan startar från Varberg och går via Göteborg och Borås upp till Stockholm. Under resans gång stannar vi för kaffepaus och lunch. Vårt kryssningsfartyg Viking Line Cinderella avgår från Stockholm kl 18.00. Vi avnjuter en gemensam middag ombord och har sedan fri tid att upptäcka vad båten har att erbjuda.

Dag 2. Mariehamn
Båten anländer till Mariehamn tidigt på morgonen. Vi äter frukost innan vi möter vår lokalguide för en rundtur. Vi börjar med att besöka det fascinerande Sjöfartsmuseet, där vi bland annat ser det fyrmastade fraktsegelfartyget Pommern som byggdes 1903. Vi åker vidare norrut till Kastelholms slott och äter en gemensam lunch på Smakbyn. Sedan besöker vi den berömda medeltida borgen, ursprungligen från 1300-talet, och friluftsmuseet Jan Karlsgården, som har en samling byggnader från slutet av 1800-talet. Därefter fortsätter vi till Bomarsunds fästningsruiner, resterna av en rysk fästning byggd på 1800-talet. Vi bor två nätter på hotell Savoy, som ligger mitt i Mariehamns centrum.

Dag 3. Eckerö
Efter frukost möter vi vår lokalguide och tar bron över till Eckerö, där vi på Postrotemuseet får lära oss om hur den reguljära posttrafiken gick till i nästan 400 år. Vi äter en gemensam lunch och besöker sedan Jakt- och fiskemuseet som berättar om ålänningarnas vardag förr i tiden med jakt, fiske och skärgårdsliv. Vi återvänder sedan till Mariehamn och har fri tid att strosa runt i stadskärnan.

Dag 4. Mariehamn – Hemorten
För hemresan väljer vi morgonturen via Mariehamn till Kapellskär, som tar 1,5 timmar. Färden går sedan via Stockholm söderut ner mot västkusten med beräknad ankomst till Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · en övernattning i insides dubbelhytt · 3 frukostar · 2 luncher · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:- · dubbelhytt utsides från 125:- per hytt
Resevaluta: Euro
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 18 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet. På avresan 6/7 avgår bussen 1 timme tidigare från hemorten, då färjan avgår 17.30 från Stockholm.

Andra liknande resor:

Helgkryssning Birka

Julbordsträffen

Ålandskryssning

Åland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se