tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.35 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Vrådal
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Här fortsätter resan västerut till det välkända fylket Telemark och vårt hotell Straand Hotel i Vrådal där vi äter gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Vrådal – Hardangerfjorden – Bergen
Frukost och avresa norrut mot den vackra Hardangerfjorden. Redan längs vägen kan vi njuta av vackra vyer. När vi anländer till Eidfjord får vi tid för lunch i detta lilla samhälle omgivet av mäktiga bergsformationer innan det är dags att gå ombord på färjan. Vi gör en otroligt vacker sjöresa genom det natursköna landskapet och Norges näst längsta fjord till Norheimsund. Där väntar vår buss för vidare transport till Bergen, denna vackra stad präglad av hansetiden. Här checkar vi in på Best Western Plus Hotell Hordaheimen för de kommande två nätterna. Dagen avslutas med en gemensam middag på vårt hotell. 

Dag 3. Bergen
Efter frukost får vi lära oss mer om Norges andra största stad Bergen då vi gör en stadsrundtur med lokalguide. Här är det fullt fokus som gäller då norskan som talas här kan vara lite klurig att förstå innan man vant sig. Trots att det är en storstad i norska mått mätt så har Bergen verkligen småstadscharm och lokalbefolkningens stolthet över stadens långa historia och kulturella traditioner är tydlig. Resten av dagen är fri att själva upptäcka mer av staden som har gott om restauranger, pubar, hantverksbutiker och museer. Några av dem är belägna i den gamla hansahamnen Bryggen med trähusbebyggelse från 1700-talet som är väl värt ett besök. Det går även att ta en tur med bergbanan upp till Flöyen, varifrån man har en fantastisk utsikt över Bergen. På kvällen äter vi middag på vårt hotell. 

Dag 4. Bergen – Bergenbanan till Geilo
Frukost och några timmar att på egen hand göra det man inte hann igår. På eftermiddagen är det sedan dags för oss att åka den vackra tågresan på Bergenbanan. Genom dramatiskt landskap tar vi oss hela vägen till Geilo, där vi övernattar på Bardöla Höyfjellshotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Geilo – Hemorten
Efter frukost åker vi söderut via den vackra Hallingdalen. Vi beräknas vara i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · kryssning på Hardangerfjorden · guidad rundtur i Bergen · Bergenbanan · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 445:-
Resevaluta: Norska kronor

Andra liknande resor:

Hurtigruten norrut

Geilo

Geilo

Sydnorge

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se