tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.35 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Gol
Avresa från hemorten under morgonen. Resan går genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Här fortsätter resan förbi Oslo och Hönefoss till Pers Hotel i Gol. Middag på kvällen.

Dag 2. Gol – Florö
Frukost och avresa norrut mot världens längsta fjord, Sognefjorden. Redan innan Laerdal ser vi de vackra vyerna öppna sig. Vi kör till färjan i Fodnes, som tar oss över fjorden till Mannheller på norra sidan. Därefter kör vi längs fjorden till Sogndal, största orten vid Sognefjorden. Här fortsätter vi nu genom tunnlar fram till Fjaerland där vi besöker Norsk Bremuseum, en intressant utställning om glaciärens historia. Genom en tunnel kör vi vidare norrut mot Jölstravatnet, en vacker insjö belägen mitt emellan Sognefjorden och Nordfjord. Vi följer insjöns norra strand västerut och kommer till Förde innan vi når dagens slutmål Florö, som är Norges västligaste stad. Här bor vi på Quality Hotel Florö. Middag på kvällen.

Dag 3. Florö – Bergen med Hurtigruten
Efter frukost går vi ombord på Hurtigruten till Bergen, en otroligt vacker sjöresa som lockar turister från hela världen. Dessutom är den fortfarande ett viktigt transportmedel för orterna på den norska kusten. Det är numera stora moderna båtar som tar upp till 500 passagerare som trafikerar Hurtigruten. På vår färd mellan öar och fjordar passerar vi åter Sognefjorden längst ut vid havet. Vi kommer till Bergen 14.30 där vår buss väntar. En lokalguide visar oss runt i denna gamla vackra stad präglad av hansetiden. Vi checkar sedan in på Scandic Bergen City. Middag på kvällen.

Dag 4. Bergen – Bergenbanan till Geilo
Frukost. Tid på egen hand att upptäcka Bergen. Promenera i vackra kvarter på Bryggen med trähusbebyggelse från 1700-talet eller ta en tur med bergbanan upp till Flöyen, varifrån man har en fantastisk utsikt över Bergen. På eftermiddagen åker vi den vackra tågresan på Bergenbanan genom dramatiskt landskap till Geilo, där vi övernattar på Bardöla Höyfjellshotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Geilo – Hemorten
Efter frukost åker vi söderut via den vackra Hallingdalen. Vi beräknas vara i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · guidad rundtur i Bergen · halvdagstur med Hurtigruten · Bergenbanan · entré till Norsk Bremuseum · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 375:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: På avresan 27/6 bor vi dag 3 på Augustin Hotel i Bergen.

177 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Hurtigruten norrut

Geilo

Geilo

Sydnorge

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se