tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi till Berlin som vi når cirka 20.00.

Dag 2. Stadsrundtur Berlin
Frukost. På förmiddagen gör vi en stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Rundturen är omfattande och varar i cirka fyra timmar. Rundturen behöver bokas inför resan. Pris fr. 100:-. På Relexa Hotel ingår det lunch denna dag.

Dag 3. Berlin
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna äventyr i en av Europas mest intressanta huvudstäder. Båda våra hotell ligger centralt och nära en stor mängd olika sevärdheter. Personalen på hotellet hjälper gärna till med att rekommendera sevärdheter, boka teaterbiljetter och dylikt. Andra alternativ är att ta tunnelbanan till Kurfürstendamm och det välkända varuhuset KaDeWe med sin delikatessavdelning. Ett besök i tv-tornets utsiktskafé på 200 meters höjd kan också rekommenderas. På Relexa Hotel ingår det middag på kvällen.

Dag 4. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Relexa Hotel
Relexa Hotel har fyra stjärnor och håller hög standard. Det ligger centralt med cirka sju minuters gångväg till Potsdamer Platz. Här ingår även lunch andra dagen och middag tredje dagen. Hotellet är renoverat 2003 och har sex våningar. Det finns tv och minibar på alla rum. Hotellet har en egen restaurang där vi äter vår lunch och middag. Här finns även möjlighet att äta à la carte. Det finns flera restauranger på bekvämt promenadavstånd. Vi har använt Relexa Hotel sedan mitten på 90-talet och många av våra kunder väljer att återvända hit.

Park Inn
Även Park Inn har fyra stjärnor och håller god standard. Hotellet ligger vid Alexanderplatz i centrum av det som tidigare var Östberlin. Hotellet renoverades 2001 och har 37 våningar. Hotellet har flera egna restauranger. Runt Alexanderplatz finns gott om matställen och i Nikolaikvarteren vid Spree finns ett stort utbud av genuina krogar och restauranger. På detta hotell ingår endast frukost.

Julmarknader i Berlin
Från 26 november fram till julafton finns ett antal julmarknader i Berlin. Gör gärna ett besök på Berliner Weihnachtszeit som med sina många bodar och pynt sprider härlig julstämning.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en lunch och en middag på Relexa Hotel
Tillägg: Enkelrum från 895:- · stadsrundtur
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Berlin Fotbollsresa

Berlin

Tysklands historia

Potsdam

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se