tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Friedrichshafen
Efter frukost fortsätter vi söderut. Vi kommer fram till tyska Friedrichshafen som ligger på norra sidan av Bodensjön. Här bor vi på Hotel City Krone. Hotellet ligger mitt i centrum intill rådhuset, nära både gågatorna och strandpromenaden. Middag på kvällen.

Dag 3. Mainau
Frukost och därefter åker vi till på en utflykt till Lennart och Sonja Bernadottes livsverk, blomsterön Mainau. Ön ligger strax väster om den tyska staden Konstanz och på vägen korsar vi Bodensjön med färja från Meersburg. Vi har gott om tid att vandra runt bland citruslundar, ädelrosor och annan tropisk växtlighet i detta blomsterparadis. I parken finns även ett palmhus och ett fjärilshus. Middag på kvällen.

Dag 4. Liechtenstein och Schweiz
Frukost. Utflykt till det lilla furstendömet Liechtenstein med cirka 38 000 invånare. Vi besöker huvudstaden Vaduz och får tid att se oss om i centrum. På en hög klippa ovanför staden ligger slottet som än idag är furstefamiljens residens. Efter besöket i Vaduz kör vi en sagolikt vacker väg genom de schweiziska alperna till Schwägalp. Här görs ett stopp för lunch vid foten av alptoppen Säntis som har en höjd på 2 502 m ö.h. På vägen tillbaka mot Friedrichshafen passerar vi ett flertal små pittoreska byar. På kvällen äter vi middag på egen hand på någon av restaurangerna i Friedrichshafen.

Dag 5. Lindau
Efter frukost gör vi en bussutflykt till Lindau. Lindaus gamla stadskärna ligger på en ö i Bodensjön. Här finns rikligt med gemytliga gågator och gränder. Stadens främsta sevärdhet är det gamla rådhuset från 1400-talet som utsmyckats med fasadmålningar. Efter lunch återvänder vi till Friedrichshafen, där vi under eftermiddagen får tid på egen hand. Här finns bland annat det spännande Zeppelinmuseet som ligger en kort promenad från vårt hotell. Museet erbjuder en av världens främsta luftfartsutställningar. Middag på kvällen.

Dag 6. Friedrichshafen – Hannover
Efter frukost reser vi till Hannover och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:-
Resevaluta: Euro och schweiziska franc
Speciellt: På avresan 18/7 bor vi i Bregenz dag 2-6. På avresan 26/9 bor vi i Braunschweig under dag 1.

Andra liknande resor:

Cykel Bodensjön

Berninaexpressen

Chur

Passionsspelen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se