tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Hamburg och kommer fram till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt övernattningshotell. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Friedrichshafen
Efter frukost fortsätter vi genom landskapet Hessen och vidare in i Bayern. Vi passerar Würzburg och Ulm vid Donau med sin imponerande katedral. Härifrån har vi inte långt till vårt huvudmål Bodensjön. I Friedrichshafen och på vårt hotell Goldener Hirsch väntar övernattning. Idag ingår ingen middag. 

Dag 3. Friedrichshafen – Sipplingen
Efter frukost hämtar vi ut våra cyklar och startar sedan turen runt Bodensjön. Cyklarna är 7-växlade med hand- och fotbroms och försedda med cykelkorg. Elcykel finns att hyra mot en extra kostnad och behöver förbokas inför resan. Den första dagsetappen går längs Bodensjöns norra strand och vårt mål är Sipplingen. Vi lämnar Friedrichshafen, som bland annat är känt för sitt Zeppelinmuseum. Därefter cyklar vi genom barockstaden Meersburg. Vidare förbi den medeltida staden Überlingen. Framåt eftermiddagen når vi Sipplingen och Hotel Krone am See där middag och övernattning väntar. Cirka 40 km.

Dag 4. Sipplingen – Konstanz
Idag har vi siktet inställt på Konstanz som är den största staden vid Bodensjön. Vi passar på att besöka blomsterön Mainau som är en av Bodensjöns mest kända sevärdheter. Här vandrar vi runt bland blomsterfigurer, färgsprakande rabatter och en härlig rosenträdgård. Idag ingår ingen middag utan man får tillfälle att fritt botanisera bland stadens restauranger. Övernattning på B&B Hotel Konstanz i två nätter. Cirka 35 km.

Dag 5. Konstanz – Radolfzell – Konstanz
Idag rullar vi fram längs Untersee och gör ett besök i den anrika kurorten Radolfzell. Vill man förlänga turen rekommenderas en avstickare till klosterön Reichenau. Ön är framförallt känd för sitt munkkloster som utsågs till världsarv 2001. Reichenau är en liten och lättcyklad ö. Cirka 40 km  (+ 10 km). 

Dag 6. Konstanz – Bregenz
Tyskland ligger snart bakom oss och vi kommer till Kreuzlingen på den schweiziska sidan. Turen fortsätter genom schweiziska Thurgau, förbi badplatser och genom fina små byar. Vi passerar bland annat orterna Romanshorn och Arbon.
Vårt mål idag är Bregenz på den österrikiska sidan av sjön och på vägen korsar vi Rhen. I den gamla delen av Bregenz finns flera byggnader från medeltiden och i centrum finns affärer, kaféer och restauranger. Här bor vi på Hotel Weisses Kreuz i två nätter. Middag ingår första kvällen. Cirka 65 km.

Dag 7. Bregenz – Friedrichshafen – Bregenz
Sista dagen på cykeln tar vi oss tillbaka till Friedrichshafen. På vägen stannar vi och besöker pittoreska Lindau med sitt historiska centrum. Staden ligger på en ö i Bodensjön. Därefter trampar vi de sista milen till Friedrichshafen, där cyklarna återlämnas. Bussen hämtar oss och kör oss tillbaka till festspelsstaden Bregenz. Cirka 40 km.

Dag 8. Bregenz – Hannover
Frukost och avresa mot Hannover. Framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hannover. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Hannover – Hemorten
Frukost och därefter avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 4 middagar · inträde Mainau · cykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 975:- · Det finns möjlighet att förboka elcykel för 645:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 22/5 bor vi på Hotel Ibis i Bregenz. 12/9 bor vi på Hotel Deutschmann i Bregenz. Cykelhjälm och cykelväskor (utan extra kostnad) måste föranmälas vid bokningstillfället.

Genomsnittligt omdöme

4.6 / 5

Baserat på 175 recensioner

2017-07-08

"Vi är mycket nöjda med upplägget och resan."

2014-06-28

"Kanonroligt!"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Bodensjön

Berninaexpressen

Chur

Passionsspelen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se