tid

Avgångstider 06.00 Borås, 07.00 Göteborg, 08.00 Varberg, 08.20 Falkenberg, 08.50 Halmstad 12.00 Ystad och ytterligare ett tiotal orter i västra och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Rönne
Vi reser genom södra Sverige till Ystad. Där tar vi Bornholmstrafikens katamaran till Bornholm. Överfarten tar en timme och 20 minuter. Vi kommer till Rönne, Bornholms största stad. Green Solution House ligger 200 meter från en av öns fina sandstränder. Hotellet håller mellanklass. Under våra tre kvällar serveras vi tvårätters middagar på vårt hotell.

Dag 2. Utflykt södra Bornholm
Efter frukosten gör de som vill en stor bussrundtur 09.00–14.00 med lokalguide på södra delen av Bornholm. Här ser vi bland annat en av Bornholms berömda rundkyrkor. Det byggdes fyra rundkyrkor på ön under medeltiden. Vi besöker ett av öns många fiskrökerier. Här finns det chans att köpa en av öns specialiteter, rökt Bornholmare, Sol över Gudhjem. En kulinarisk läckerhet! Rökt sill på en skiva rågbröd, med tillbehör bestående av en rå äggula, gräslök, rädisor och flingsalt. Rundturen förbokas hemifrån och kostar 70:- (lunch tillkommer). På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3. Rönne
Frukost. Dagen till eget förfogande. I centrum av Rönne finns kullerstensgator med flertalet charmiga butiker och restauranger. Här kan man strosa runt och njuta av den lugna atmosfären. I området kring S:t Nikolaikyrkan finns flera kvarter med gamla korsvirkeshus. För dem som önskar se sig om utanför Rönne finns möjligheten att hyra cyklar på vårt hotell. Eller så åker man enkelt med lokalbuss till andra sidan ön och besöker Bornholms Konstmuseum, som är en riktig pärla. Middag på kvällen.

Dag 4. Rönne – Hemorten
Efter frukosten checkar vi ut från hotellet. Vi gör sedan en rundtur med lokalguide och ser norra Bornholm (ingår i resans pris). Vi färdas mot den imponerande medeltida borgen Hammershus, som är Nordeuropas största borgruin. Hammershus ligger högst upp på en klippa och blickar ut över Östersjön. Därefter fortsätter vi resan och passerar charmiga byar och njuter av det vackra landskapet. Vår katamaran avgår 14.30 från Rönne. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.00. 


Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · rundtur dag 4
Tillägg: Enkelrum 1 095:- · rundtur södra Bornholm 70:-
Resevaluta: Danska kroner
Speciellt: På avresan 6/9 bor vi på Griffen Spa Hotel. Under högsäsong kan andra färjetider förekomma under hemresedagen.

656 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Österlen

Kiviks äppelmarknad

Binz

Sparesa Polen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se