tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 08.20 Halmstad 11.30 Ystad och ytterligare ett tiotal orter i västra och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Rönne
Vi reser genom södra Sverige till Ystad. Där tar vi färjan till Bornholm, överfarten tar cirka en och en halv timme. Väl i Rönne, Bornholms största stad, checkar vi in på valt hotell. Green Solution House beläget 200 meter från en av öns fina sandstränder eller mer centralt belägna Griffen Hotel & Wellness. Under våra tre kvällar serveras vi middag på respektive hotell.

Dag 2. Tillvalsutflykt södra Bornholm
Efter frukosten kan de som vill följa med på en tillvalsutflykt med lokalguide på södra delen av Bornholm. Här ser vi bland annat en av Bornholms berömda rundkyrkor. Det byggdes fyra rundkyrkor på ön under medeltiden. Vi besöker ett av öns många fiskrökerier. Här finns det chans att köpa en av öns specialiteter, rökt Bornholmare, Sol över Gudhjem. En kulinarisk läckerhet! Rökt sill på en skiva rågbröd, med tillbehör bestående av en rå äggula, gräslök, rädisor och flingsalt. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris fr. 75:- (lunch tillkommer). På kvällen äter vi middag på hotellen.

Dag 3. Rönne
Frukost. Dagen till eget förfogande. I centrum av Rönne finns kullerstensgator med flertalet charmiga butiker och restauranger. Här kan man strosa runt och njuta av den lugna atmosfären. I området kring S:t Nikolaikyrkan finns flera kvarter med gamla korsvirkeshus. För dem som önskar se sig om utanför Rönne finns möjligheten att hyra cyklar på vårt hotell. Eller så åker man enkelt med lokalbuss till andra sidan ön och besöker Bornholms Konstmuseum, som är en riktig pärla. Middag på kvällen.

Dag 4. Rönne – Hemorten
Efter frukosten checkar vi ut från hotellen. Vi gör sedan en rundtur med lokalguide och ser norra Bornholm. Vi färdas mot den imponerande medeltida borgen Hammershus, som är Nordeuropas största borgruin. Hammershus ligger högst upp på en klippa och blickar ut över Östersjön. Därefter fortsätter vi resan och passerar charmiga byar och njuter av det vackra landskapet. Båten avgår 14.30 från Rönne och vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.00. 

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykt enligt program
Tillägg: Enkelrum från 1 225:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Danska kroner
Speciellt: Under högsäsong kan andra färjetider förekomma, vänligen se er bekräftelse för aktuell information.

Andra liknande resor:

Österlen

Kiviks äppelmarknad

Smaka svenska viner

Rügen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se