tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 09.20 Halmstad, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland passerar vi Lübeck och Hamburg och når Bremen framåt kvällen. Vi bor tre nätter på förstklassiga Radisson Blu Hotel, som ligger i gamla stan ett par minuters promenad från torget.

Dag 2. Nyårsafton
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en två timmars rundtur i Bremen. Bremen var en av Hanseförbundets viktigaste städer och har en spännande historia. Vid gamla stadens torg finns rådhuset och Rolandsstatyn som båda är utnämnda till världsarv av Unesco. Strax intill ligger den mäktiga domkyrkan och stadsmusikanternas staty. På kvällen samlas vi för en gemensam nyårsmiddag på vårt hotell som inkluderar nyårsbuffé, välkomstdrink och sekt vid tolvslaget.

Dag 3. Nyårsdagen
Efter en god frukost har vi nu nyårsdagen på oss att uppleva Bremen. Vi rekommenderar ett besök i de berömda Schnoorkvarteren. Här finns flera gator med medeltida bebyggelse och kvarteren har fått sitt namn från de många repslagarna som bodde här. I Schnoor finns rikligt med restauranger, kaféer, hantverksbutiker och konstgallerier.

Dag 4. Bremen – Hemorten
Frukost på vårt hotell och avresa hemåt. Vi passerar Hamburg och Lübeck innan vi når färjeläget i Puttgarden. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 20.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · nyårsbuffé · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bremen

Bremen

Bremen

Tyska trädgårdar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se