tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Celle
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta ombord. Vi reser vidare förbi Hamburg mot Lüneburger Heide. Nära Soltau lämnar vi motorvägen och färdas de sista milen på landsväg. Vi når Celle under kvällen och checkar in på Intercity Hotel som ligger mitt i centrum. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Celle
Frukost och därefter gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Det var hertigarna av Lüneburg och Braunschweig som byggde Celle och dess vackra 1300-talsslott. För att staden skulle bli mer svårintaglig byggdes en vallgrav runt den. Vi promenerar genom Celles gågator och bekantar oss med centrum. Efter stadsrundturen har vi eftermiddagen fri för egna strövtåg. I Celles utkanter finns en av Europas största orkidéodlingar, Wichmanns, som både är affär och utställning.På kvällen har vi möjlighet att själva utforska stadens restaurangutbud.

Dag 3. Walsrode och Bergen-Belsen
Efter frukost gör vi en utflykt till den stora fågelparken i Walsrode. Detta är världens största fågelpark och här finns cirka 5 000 fåglar av alla de slag, såsom kolibrier, tukaner och strutsar. Efter lunch reser vi mot Celle och på vägen stannar vi för ett besök vid minnesplatsen för koncentrationslägret Bergen-Belsen. Här finns ett sevärt museum och intill finns platsen där lägret låg. Anne Frank, berömd för sin dagbok, tillfångatogs i Amsterdam och skickades till Bergen-Belsen tillsammans med sin syster Margot. Här finns en minnessten över dem. Efter besöket återvänder vi till Celle.

Dag 4. Celle – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Avresan 30/7 Vinfest i Celle

Under några dagar i juli bjuder Celle till fest i den sköna sommarkvällen och det mesta går i vinets tecken. Festen är ett återkommande och populärt evenemang som lockar många besökare. Grosser Plan, där adventstidens julmarknad äger rum, har man nu förvandlat till en stor festplats. Här kan vi bänka oss mellan vinbodarna för att under gemytliga former provsmaka både viner och andra godsaker. Ett tillfälle du inte får missa!

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 625:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Celle

Österrike & Alsace

Hannover

Hannover Weser

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se