06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.
Vi tar oss med buss till Sestri Levante för att uppleva Liguriens mest kända kulinariska specialitet – pestosåsen. Den unika smaken kommer från den höga kvaliteten på den liguriska basilikan, som tillsammans med olivolja, pinjenötter och pecorino blandas för hand i en traditionell mortel. Under en matlagningslektion får vi själva lära oss att tillaga denna klassiska sås.
Efter lektionen avnjuter vi en gemensam lunch bestående av pasta med pesto, ackompanjerad av ett glas lokalt vitt vin. Vår egen pesto tappas dessutom upp i en flaska som vi får ta med oss hem som souvenir.
På eftermiddagen besöker vi vingården Bisson Vini för en vinprovning där vi får smaka tre av deras lokalproducerade viner. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell med buss.
Busschaufför Berra en trygg mycket humoristisk och omsorgsfull person. Kunde detta att vara optimistisk och stadig alla dagarna. Reseledaren Marie positivt språk och rolig. Gav proportionerligt information under vägen. Hade humor och omsorg runt varje person. Såg till att alla middagar blev trivsamma inga kotterier utan hon var mån om en ständig blandning. Mycket bra gjort. Löste förnämligt olika uppkomna situationer på ett klokt och omdömesfullt sätt som gav en stabil ram runt resan. Så många skratt gjorde att det va lätt att tycka att allt va roligt och spännande Obs ha överseende med stavfel kan ej backa texten
Marie ♥️ vilken pärla som guidat oss runt Med humor och värme och oslagbar charm Hon löste problemen med sann elegans När vädrets makter ej gav oss en chans Berra ♥️ har kört oss så säkert och tryggt På vindlande vägar, i trånga passager På motorvägar med tät trafik Med bussen i toppskick dag efter dag ♥️ ♥️ ♥️ till ett riktigt gôtt ledarteam och en mycket trevlig grupp