
06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.
Vi tar oss med buss till Sestri Levante för att uppleva Liguriens mest kända kulinariska specialitet – pestosåsen. Den unika smaken kommer från den höga kvaliteten på den liguriska basilikan, som tillsammans med olivolja, pinjenötter och pecorino blandas för hand i en traditionell mortel. Under en matlagningslektion får vi själva lära oss att tillaga denna klassiska sås.
Efter lektionen avnjuter vi en gemensam lunch bestående av pasta med pesto, ackompanjerad av ett glas lokalt vitt vin. Vår egen pesto tappas dessutom upp i en flaska som vi får ta med oss hem som souvenir.
På eftermiddagen besöker vi vingården Bisson Vini för en vinprovning där vi får smaka tre av deras lokalproducerade viner. Efter besöket återvänder vi till vårt hotell med buss.
Reseledaren Annika trevlig och positiv och tydlig i sitt tal. Chauffören Peter kör mjukt, följsamt och tryggt. Han är dessutom en trevlig person att umgås med.
Bra att det gick att förändra programmet p.g.a. väder t.ex. och att det gick att göra några "spontana" avstickare under de långa resdagarna. Någon helt fri dag vore bra. Kanske en dag längre på resmålet. Påverka hotellen till att investera i vattenkokare på rummen. Frukosten i Lehrte var dålig, speciellt när man fick se den "riktiga" frukostmatsalen. Bra att vi blev uppmanade att umgås med många av deltagarna på resan, t.ex. genom att inte alltid sitta vid samma bord under middagen.. Det gjorde mycket till trivseln och den goda stämningen tror jag.