tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Golling
Frukost på hotellet och därefter avresa mot Österrike. Under morgonen och förmiddagen passerar vi bland annat Dessau, Leipzig och Bayreuth. Efter lunch fortsätter vi mot München. I trakterna kring Rosenheim får vi en första vy över de fantastiskt vackra Alperna. Resan slutar för dagen i Golling söder om Salzburg. Här bor vi på Hotel-Gastof Hauslwirt. Middag på kvällen.

Dag 3. Golling – Postojnagrottorna – Krk
Frukost och avresa. Vi åker genom det vackra alplandskapet in i Slovenien. Väl i Slovenien passar vi på att besöka de miljoner år gamla och världsberömda Postojnagrottorna. Grottsystemet är 20 km långt och fullt med fantastiska stalaktiter och stalagmiter. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 255:- .
Under eftermiddagen kommer vi in i Kroatien och fortsätter till ön Krk. Precis utanför staden med samma namn tar vi in på hotell Koralj. Hotellet har egen pool och ligger intill havet. Här stannar vi i tre nätter för sol, bad och avkoppling. Middag på kvällen. Efter middagen rekommenderar vi en promenad in till Krk stad på egen hand. Den tysta strandpromenaden på kvällen är en romantisk och fin upplevelse.

Dag 4. Rundtur Krk
Efter frukost gör vi en rundtur på ön. Vår reseledare tar oss med på en promenad genom Krk stad för att visa oss allt av intresse och berätta om stadens historia. Därefter fortsätter vi med buss till den vackra gamla staden Vrbnik. Vrbnik ligger högt uppe på en klippa och är känd för det goda vinet Vrbnička žlahtina som produceras här. Vi besöker en av vinproducenterna där vi provsmakar grappa och vin tillsammans med en lätt lunch. Glada och belåtna fortsätter vi sedan tillbaka till Krk där vi har eftermiddagen ledig. På kvällen äter vi middag.

Dag 5. Kosljun
Frukost och sedan gör vi en kort förmiddagsutflykt till ön Kosljun. Kosljun är knappt en kvadratkilometer stor och ligger fantastiskt vackert i en bukt. Idag bebos ön av franciskanmunkar. Efter en kort båttur tar vår reseledare oss runt på ön och berättar om dess historia och natur. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris 145:-. Vi beräknar vara tillbaka i Krk vid lunchtid. På kvällen samlas vi igen för middag.

Dag 6. Krk – Biograd
Efter frukost åker vi vidare söderut för att uppleva mer av Kroatien. Vi åker en längre sträcka längs den otroligt vackra kustvägen och får se varför Kroatien stundom kallas för ”de tusen öarnas land”. På eftermiddagen kommer vi till Biograd i Dalmatien. Vi tar in på Hotel Ilirija eller Kornati som ligger strax intill strandpromenaden och den lilla marinan. Här övernattar vi fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 7. Krka nationalpark och Sibenik
Frukost och därefter gör vi en utflykt till den stora nationalparken Krka. I Krka finns över tusen olika växtarter och sju vattenfall. Vår reseledare tar oss med på en promenad och vi ser bland annat Skradinski Buk, det största vattenfallet i parken. Intill vattenfallet finns en badplats där vi stannar till för ett dopp. Vi besöker även staden Sibenik där vi gör en rundtur med lokalguide. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 195:-. Middag på kvällen.

Dag 8. Biograd
Frukost och sedan har vi dagen fri för egna aktiviteter. Hotellet har pool men det är även nära till stranden för den som vill ta ett dopp i havet. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 9. Split
Frukost och därefter utflykt till Split. I Split möter vi en lokalguide som visar oss runt i staden. Här finns bland annat kejsar Diocletianus palats som är med på listan över Unescos världsarv. Palatset är en av de största bevarade romerska byggnaderna i världen. Därefter blir det egen tid för lunch och shopping. Framåt eftermiddagen åker vi tillbaka till Biograd. Middag på kvällen.

Dag 10. Biograd – Golling
Frukost och avresa norrut. Vi åker en längre sträcka på slovenska landsvägar och får se fina vinodlingar och små byar. Slovenien är Europas tredje skogstätaste land efter Finland och Sverige. Byarna vi passerar är starkt influerade av Österrike och ger en snabb men intressant inblick i det slovenska livet. På eftermiddagen kommer vi in i Österrike. Vi bor på Gasthof Hauslwirt i Golling. Middag på kvällen.

Dag 11. Golling – Berlin
Frukost och sedan avresa. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi tar in på vårt hotell. På kvällen äter vi vår sista middag tillsammans.

Dag 12. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 11 middagar · vinprovning med lätt lunch · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 075:- · Tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: På avresan 13/5 dag 1 bor vi på Ferien Hotel Fläming i Niemegk. 2/9 dag 2 bor vi på Gasthof Marktewirt im Pongau. 9/9 Gasthof Mühltaler i Kuchl dag 11. 30/9 dag 2 bor vi på Gasthof Mühlthaler i Kuhl, dag 3-5 på hotel Corinthia i Baska Voda och dag 10 Hotel Bruckenwirt i St Johann im Pongau

Andra liknande resor:

Kroatien

Cykel Kroatien

Kroatien

Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se