tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Börkop
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Färden går förbi Köpenhamn och vidare mot Bältbroarna. Vi stannar för lunch utmed vägen och under eftermiddagen kommer vi fram till Börkop som ligger mellan Vejle och Fredericia. Vi checkar in för fyra nätters boende på lyxiga Comwell Kellers Park. Den vackra hotellanläggningen ligger med utsikt över havet. I resans pris ingår inträde till hotellets spa- och relaxavdelning under vår vistelse samt lån av badrock och tofflor. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Utflykt Ribe
Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till Ribe som är Danmarks äldsta stad. Ribe ligger cirka nio mil från Börkop och på vägen passerar vi Kolding. I Ribe möts vi av en lokalguide som visar oss runt i den charmiga lilla staden. I centrum finns stadens domkyrka och små kullerstensgator med fina sten- och korsvirkeshus. Efter rundturen får vi tid för lunch innan vi återvänder hemåt. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Odense
Efter frukost gör vi en halvdagsutflykt till Odense på Fyn. Här möts vi av en lokalguide för en rundtur i Danmarks tredje största stad. Staden är stolt över sin berömde son, Hans Christian Andersen som föddes här 1805. Hans födelsehus finns bevarat och han har tillägnats ett eget museum. I centrum finns även Sankt Knuds Kirke, domkyrkan, som är uppkallad efter Knut den helige. Tillsammans med sin bror mördades han i kyrkan 1086. Under medeltiden var kyrkan ett populärt pilgrimsmål. Efter lunch på egen hand återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Samsö
Efter frukost reser vi till Samsö som vi når genom en färjeöverfart. Samsö är en ö med lugnt tempo och öns cirka 4 000 invånare är fördelade på ett tjugotal små byar och samhällen. Vår lokalguide visar oss runt och berättar om öns historia. Fram till 1990-talet var ön relativt okänd bland danskarna men efter den danska tvserien Polisen på Samsö blev ön omtalad. Under eftermiddagen tar vi färjan till fastlandet och återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Börkop – Hemorten
Frukostbuffé. Därefter reser vi norrut via Bältbroarna och passerar Odense på ön Fyn. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Danska kronor

Andra liknande resor:

Legoland

Cykel Danmark

Römö

Flensburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se