tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till vårt övernattningshotell utanför Berlin. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Kiens
Tidig frukost på hotellet och därefter avresa mot Italien. Vi passerar München, Innsbruck och Brennerpasset. Vid 19.30-tiden kommer vi till Kiens och Hotel Pustertalerhof. Hotellet är familjeägt, har utmärkt rumsstandard och mycket god service. Hotellet har dessutom renoverat spaavdelningen under 2018 och erbjuder nu bland annat flera inomhuspooler, en uppvärmd utomhuspool och en härlig relaxavdelning. Badhandduk och badrock finns att tillgå. Här bor vi sju nätter och äter gemensamma middagar på kvällarna.

Dag 3–8. Vandringar i Pustertal och utflykt
Under våra sex dagar gör vi fem gemensamma vandringsturer. Vi vandrar i varierande terräng på väl markerade vandringsleder och alla med normal grundkondition ska kunna vara med. Vi vandrar vanligtvis mellan cirka 10.00 och 15.00 på dagarna. Under vandringarna görs regelbundna pauser. På några av vandringsdagarna finns möjligheter att äta lunch utmed vägen vid restauranger, så kallade refugi. Andra dagar krävs lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik eller på hotellet. 

Vandringsturerna varierar något i svårighetsgrad och ibland ges olika alternativ för att tillgodose gruppens önskemål. I regel är höjdskillnaderna för en vandring mellan 200 och 600 höjdmeter. Om någon väljer att vila under en vandringsdag finns möjligheter till egna aktiviteter, såsom promenader eller cykelturer mellan de charmiga byarna. 

En av dagarna gör vi en heldagsutflykt till Merano och Trauttmansdorffs trädgårdar som är rankade som Sydtyrolens mest populära turistmål. Här finner du träd, blommor, buskar och annan växtlighet från hela världen vilket skapar en spektakulär och vacker miljö. Vi gör en guidad rundtur och har sedan fri tid att upptäcka området. Trädgårdarna utsågs 2005 till Italiens vackraste trädgårdar och fick utmärkelsen årets internationella trädgård 2013. Tillvalsutflykten kostar 495:- och behöver förbokas inför resan.

Dag 9. Kiens – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi kommer fram till vårt hotell utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 10. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

För att underlätta vandringarna kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Vi har även flygresor på 8 dagar till Dolomiterna, läs mer på https://www.rolfsbuss.se/flyg/dolomiterna

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 9 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:- · utflykt Trauttmansdorff 495:- · liftkostnader
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresa 17/7 bor vi på Hotel Gissbach i San Giorgio.

Andra liknande resor:

Skidor Dolomiterna

Vandring Dolomiterna

Sydtyrolen

Innsbruck & Seefeld

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se