tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till vårt övernattningshotell utanför Berlin. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Kiens
Tidig frukost på hotellet och därefter avresa mot Italien. Vi passerar München, Innsbruck och Brennerpasset. Vid 19.30-tiden kommer vi till Kiens och Hotel Pustertalerhof. Hotellet är familjeägt, har utmärkt rumsstandard och mycket god service. Hotellet har dessutom pool och bastu som får användas utan extra kostnad. Här bor vi sju nätter och äter gemensamma middagar på kvällarna.

Dag 3-8. Vandringar i Pustertal och utflykt
Under våra sex dagar gör vi fem gemensamma vandringsturer. Vi vandrar i varierande terräng på väl markerade vandringsleder och alla med normal grundkondition ska kunna vara med. Vi vandrar vanligtvis mellan cirka 10.00 och 15.00 på dagarna. Under vandringarna görs regelbundna pauser. På några av vandringsdagarna finns möjligheter att äta lunch utmed vägen vid restauranger, så kallade refugi. Andra dagar krävs lunchpaket som kan köpas i byns livsmedelsbutik eller på hotellet. 

Vandringsturerna varierar något i svårighetsgrad och ibland ges olika alternativ för att tillgodose gruppens önskemål. I regel är höjdskillnaderna för en vandring mellan 200 och 600 höjdmeter. Om någon väljer att vila under en vandringsdag finns möjligheter till egna aktiviteter, såsom promenader eller cykelturer mellan de charmiga byarna. 

För att underlätta vandringarna rekommenderar vi vissa hjälpmedel. Vi ser gärna att resenärer använder grova skor med rejäl sula. Vandringskängor är det bästa alternativet men då är det viktigt att de är ingångna sedan tidigare. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men ger extra stöd både uppför och nedför). Exempel på ytterligare hjälpmedel som underlättar vid vandringarna är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska, solskyddsprodukter, keps eller solhatt och skavsårsplåster. 

En av dagarna gör vi en heldagsutflykt till norra delen av Gardasjön och orten Riva del Garda. Under dagen besöker vi även ett vattenfall och stannar för shopping vid en vinbutik. Extrautflykten kostar 175:- och anmälan görs under resans gång.

Dag 9. Kiens – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi kommer fram till vårt hotell utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 10. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Besök Bolzano och Ötzis musuem
På avresorna 6/7, 20/7 och 3/8 utgår utflykten till Gardasjön och vi erbjuder istället en utflykt till Bolzano och möjlighet att besöka ismannen Ötzis museum (extra avgift). Under året kommer våra reseledare att sköta planeringen av vilka vandringar som genomförs och vandringarna anpassas efter bland annat rådande väderförhållanden.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 9 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 575:- · utflykt Gardasjön eller Bolzano · liftkostnader
Resevaluta: Euro

548 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.7 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Skidor Dolomiterna

Sydtyrolen

Innsbruck & Seefeld

Jul i Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se