Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Bremen där vi checkar in på Atlantic Hotel Galopprennbahn i utkanten av Bremen. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Ashford
Frukost och avresa mot Ashford. Vi åker till Calais i Frankrike och går ombord på färjan till Dover. På kvällen når vi Ashford, strax väster om Dover, och checkar in på Holiday Inn Ashford Central. Här ska vi bo i fem nätter, och frukost och middag ingår samtliga dagar.

Dag 3. Sissinghurst Castle Garden och vinprovning Biddenden Vineyards
Idag åker vi till en av Englands vackraste och mest kända trädgårdar, Sissinghurst Castle Garden. Denna unika trädgårdsanläggning skapades ur ingenting av Vita Sackville-West och hennes make på 1930-talet. Trädgården är uppbyggd av olika ”rum”, vart och ett med sin egen karaktär. Den mest kända är den eleganta vita trädgården, med endast vitblommiga växter och sval grönska. Vi äter lunch på egen hand, på Sissinghurst finns både kafé och restaurang. På eftermiddagen åker vi vidare till Biddenden Vineyards, där familjen Barnes har framställt vin i 50 år. Vi får en rundvisning av anläggningen och provsmakar vinerna. Middag på hotellet.

Dag 4. Brighton
Efter frukost åker vi till turistmagneten Brighton på sydkusten. Här har vi hela dagen till förfogande för att utforska staden och dess sevärdheter. Missa inte Royal Pavillion, som är ett palats byggt i början av 1800-talet, berömt för sin indiska arkitektur och orientaliska interiör. Det var avsett att vara prins Georgs (sedermera kung Georg IV) sommarresidens. Brighton Pier från 1899 är också en höjdpunkt. Nöjespiren går långt ut i vattnet, och här ligger en rad restauranger och pubar samt ett litet nöjesfält. De breda sandstränderna är också populära. Här finns gott om mysiga restauranger och barer men även spaanläggningar och hälsoklubbar. Brighton har flera intressanta museer, till exempel Brighton Museum and Art Gallery och Booth Museum of Natural History. I centrum ligger området The Lanes, med trevliga små butiker. I närheten finns också ett shoppingcenter med ett stort utbud av butiker. På kvällen återvänder vi till hotellet där vi äter middag.

Dag 5. Godinton House and Gardens
På morgonen besöker vi Godinton House and Gardens strax utanför Ashford. Godinton House är en vacker och välhållen herrgård med anor från 1300-talet, omgiven av en fantastisk trädgård. Vi får en guidad visning både av herrgården, med intressanta samlingar av möbler, konst och porslin, och av trädgården. Resten av dagen har vi fri tid att upptäcka Ashford på egen hand. Ashford är en marknadsstad med medeltida anor, och ett av stadens kända landmärken är St Marys kyrka från 1200-talet. Det finns fina promenadstråk i the Ashford Green Corridor, ett naturområde längs stadens två floder. Här finns också gott om trevliga butiker och gallerior i centrum, och med buss når man lätt en stor outlet med kända märken. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 6. Maidstone med Leeds Castle – Canterbury
Idag åker vi till den historiskt intressanta staden Maidstone, centralorten i grevskapet Kent. Strax väster om staden ligger Leeds Castle, byggt på öar i floden Len. Här har funnits ett slott sedan 1119, men dagens slott byggdes till största delen på 1800-talet. Slottet har en lång och spännande historia, bland annat bodde Henrik VIII:s första fru Katarina av Aragonien här, och under andra världskriget användes det som sjukhus. Vi får en guidad visning av slottet. Efter besöket fortsätter vi till Canterbury, en av Englands mest välbesökta städer, och får tid att upptäcka staden på egen hand. Den som önskar kan som tillvalsutflykt följa med på en guidad visning av den berömda katedralen i Canterbury, ett av Unescos världsarv. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 240:-
Här finns många andra historiska landmärken, som till exempel St Martins kyrka, en stadsmur från romartiden och en välbevarad medeltida stadsdel med korsvirkeshus. Stadens teater, Marlowe Theatre, är uppkallad efter stadens stolthet Kit Marlowe, en engelsk dramatiker som var samtida med Shakespeare. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Ashford – Bremen
Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell innan vi påbörjar hemresan via Folkstone och Eurotunneln. Väl framme i Bremen checkar vi in på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Middag på hotellet.

Dag 8. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.15, Göteborg 20.30 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 725:-
Resevaluta: Euro och brittiska pund

Andra liknande resor:

Sydengland

Engelska slott

London

Vandring Sydengland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se