tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Vi beger oss med buss mot Stockholm där Silja Lines fartyg till Helsingfors kastar loss 16.45 och lotsar oss ut genom Stockholms vackra skärgård. Vi reser med ett av systerfartygen Silja Serenade eller Silja Symphony som stoltserar med promenadgator och nöjen av olika slag. Fartygets middagsbuffé ingår denna kväll.

Dag 2. Helsingfors – Lappeenranta
Efter frukost anländer vi till Helsingfors där vi börjar dagen med en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi besöker bland annat Tempelplatsens kyrka, insprängd i ett berg i hjärtat av Helsingfors. Dess speciella arkitektur har gjort den till en av de mest berömda sevärdheterna i staden. Vi åker sedan österut mot Lappeenranta eller som det heter på svenska, Villmanstrand. Här checkar vi in på vårt hotell Scandic Patria där vi bor de kommande tre nätterna. Dagen avslutas med middag på hotellet.

Dag 3. Lappeenranta och Savonlinna
Idag upptäcker vi, tillsammans med en lokalguide, mer av Lappeenranta. Denna livliga turistort kallas Karelens södra port och grundades 1649. Här finns bland annat Finlands största sjö Saimen, som också är den fjärde största sjön i hela Europa. Under eftermiddagen beger vi oss sedan mot Savonlinna och dess berömda operafestival. Vi äter gemensam middag innan vi avnjuter en klassisk operaföreställning på Olofsborgs slott. Efter föreställningen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4. Båtutflykt till Viborg
Efter en tidig frukost väntar för den som vill, en båttur på Saima kanal tillsammans med en lokalguide. Turen tar oss till Viborg, den numera ryska staden som under åren varit både svensk och finsk. På vägen passerar vi genom hela åtta slussar och avnjuter lunch ombord. Väl i Viborg gör vi en guidad rundtur och sedan har vi lite tid på egen hand. För eventuell shopping behövs rubel som även går att växla till sig på båten. Under eftermiddagen går vi ombord på vår båt igen för att återvända till Lappeenranta. På hemfärden avnjuter vi en middag ombord tillsammans som avslutning på denna innehållsrika dag. Vi är tillbaka på hotellet under sen kväll. Utflykten behöver förbokas. Pris 2 275:-

Dag 5. Lappeenranta – Helsingfors – Stockholm
Frukost och utcheckning från vårt hotell innan vi börjar färden tillbaka mot Sverige. På vägen till Helsingfors stannar vi i Borgå för en guidad tur i nationalskalden Johan Ludvig Runebergs hemmuseum där vi kan uppleva hans hem i 1860-talets borgerliga stil i nära ursprungligt skick. Klockan 17.00 avgår båten från Helsingfors mot Stockholm. Ombord avnjuter vi middagsbuffé och trevligt sällskap under resans sista kväll.

Dag 6. Stockholm – Hemorten
Vi intar frukost innan vårt fartyg anländer till Stockholm 09.30 och beräknas vara åter i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · 3 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 4 middagar · operabiljett sektion A · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 075:- · utsideshytt 1 275:- per hytt
Resevaluta: Euro och rubel
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet. Pass krävs på utflykten till Viborg i Ryssland.

Andra liknande resor:

Sankt Petersburg

Europeiska Ryssland

St Petersburg Moskva

Sankt Petersburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se