tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan till Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns det möjlighet att äta lunch. Vi kommer under kvällen fram till utkanten av Bremen där vi checkar in på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Bremen – Antwerpen
Efter frukost åker vi till Antwerpen som ligger i den flamländska, norra delen av Belgien. Vi bor fyra nätter på fyrstjärniga Mercure Antwerp City Centre, med centralt läge vid Stadsparken. Här äter vi middag på kvällen.

Dag 3. Antwerpen
På förmiddagen gör vi en stadsrundtur på två timmar med en lokalguide. Antwerpen har Europas näst största hamn men även en anrik diamanthandel, här har man sålt och slipat diamanter sedan 1400-talet. Resten av dagen och kvällen har vi möjlighet att på egen hand lära känna staden närmare. Mode, konst och design möter oss överallt och det finns många intressanta butiker, kaféer och förnämliga restauranger att upptäcka. Kanske lockar ett besök i den välkände barockkonstnären Rubens ateljé och bostad från 1600-talet, som numera är ett museum beläget alldeles i närheten av hotellet. Det moderna museet MAS, Museum aan de Stroom, är också sevärt, både med tanke på dess arkitektur och innehåll. Från takterrassen erbjuds dessutom en fin vy av staden.

Dag 4. Gent
Idag åker vi till Gent, en resa som tar cirka en timme. Gent var Europas största stad under början av 1500-talet och här finns många välbevarade byggnader från den tiden. Numera har staden en stor bilfri stadskärna med slingrande kanaler och intagande kullerstensgränder, som inbjuder till mysiga upptäcktsfärder. Det finns också gott om museer och trevliga restauranger, många med vegetariskt utbud. Vi har ledig tid för att se oss omkring fram till eftermiddagen, då vi samlas för ölprovning på Gentse Gruut-bryggeriet. Bryggeriet arbetar sedan 2009 med modern teknik i kombination med medeltida traditioner och har tagit fram ett öl som är framställt utan humle. Vi provar tre olika sorter. På kvällen återvänder vi till Antwerpen.

Dag 5. Brygge
Efter frukost gör vi en utflykt till Brygge, strax innanför den belgiska kusten. Redan på 1100-talet blomstrade handeln med ull- och tygvaror, tack vare de många kanalerna som tidigt fungerade som handelsvägar. Några århundraden senare förlorade Brygge sin ställning som handelsmetropol till Antwerpen. De charmiga kanalerna bidrar fortfarande till stadens karaktär, och vi gör en gemensam kanaltur på förmiddagen. Från båten får vi ett fint perspektiv på sevärdheterna, och de talrika små broarna förtjänar också vår uppmärksamhet. Sedan finns det tid att strosa runt i de medeltida gränderna. Här finns många intressanta museer och kyrkor, i Vårfrukyrkan hittar vi till exempel en av Michelangelos berömda skulpturer. Brygge är också en av Europas främsta gastronomiska städer. Kom ihåg att titta in i någon av alla ljuvliga chokladbutiker! Vi återvänder till Antwerpen och vårt hotell på kvällen.

Dag 6. Antwerpen – Hamburg
Efter frukost åker vi mot Hamburg, där vi checkar in på vårt hotell utanför staden. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 095:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresa 1/9 bor vi dag 2-6 på Leopold Hotel i Antwerpen.

Andra liknande resor:

Bryssel Antwerpen

Cykel Flandern

Holland

Tre länder

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se