tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt övernattningshotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Innsbruck
Idag färdas vi söderut genom Tyskland. Under dagen passerar vi bland annat Würzburg och Nürnberg. Under eftermiddagen passerar vi München och når den vackra staden Innsbruck i Österrike. Vi bor på Hotel Rumer Hof i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 3. Innsbruck – Garda och Malcesine – Riva del Garda
Frukost. Under morgonen kör vi över Europabron och vidare till Italien via Brennerpasset. Vi åker till Garda som är huvudorten på sjöns östra sida. Här blir det tid för att äta lunch. I Garda finns en lång och trevlig strandpromenad kantad av restauranger och barer samt en fin medeltida stadskärna. Resan fortsätter sedan längs med Gardasjöns östra sida till Malcesine där vi stannar till i den pittoreska byn med fästningen Castello Scaligero, belägen på en klippa alldeles vid vattnet. På eftermiddagen anländer vi till Riva del Garda vid sjöns nordligaste spets. Vi checkar in på centralt belägna Grand Hotel Riva. Här bor vi fem nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Riva del Garda
Efter frukost har vi en dag fri för egna aktiviteter. Vi har nu tid att uppleva Rivas charmiga centrum med goda shoppingmöjligheter. I den medeltida fästningen La Rocca finns ett historiskt museum och en konstsamling. Middag på kvällen.

Dag 5. Verona
Efter frukost är det avresa för ett besök i staden där ett av historiens största kärleksdramer utspelar sig. Vi åker mot Romeos och Julias Verona. Här finns mycket vackert att beskåda, exempelvis torgen Piazza Brà med den romerska arenan och Piazza dei Signori med imponerande byggnader från olika epoker. Ett besök vid Julias balkong är förstås obligatoriskt. Middag på kvällen.

Dag 6. Tillvalsutflykt Venedig
Dagen är fri för egna aktiviteter. Vi erbjuder också en tillvalsutflykt till den fantastiska staden Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Efter en tidig frukost ger vi oss iväg mot staden som under sin storhetstid var känd som La Serenissima, den mest lysande. Tillsammans med en lokalguide gör vi en cirka två timmars promenad och ser bland annat Markusplatsen med Markuskyrkan, Dogepalatset, Suckarnas bro, Rialtobron och mycket mer. Efter en heldag på denna speciella plats reser vi tillbaka mot vårt hotell. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 395:- 
Middag på kvällen.

Dag 7. Riva del Garda
Frukost. Dagen är fri för egna äventyr. Områdena kring Gardasjön bjuder på fantastisk natur och här kan man göra båtutflykter eller bara promenera längs med sjön och njuta av vyerna. Ät en god lunch på en mysig restaurang och koppla av eller ta en rundtur i centrum och shoppa. Middag på kvällen.

Dag 8. Riva del Garda – Nürnberg
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och Gardasjön. Vi färdas norrut mot Brennerpasset och därefter vidare genom Österrike. Framåt kvällen når vi Nürnberg och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 9. Nürnberg – Hannover
Frukost och avresa. På vår väg norrut passerar vi genom det tyska landskapet och i början av kvällen anländer vi till Hannover och vårt hotell. Vi äter en trevlig middag tillsammans resans sista kväll.

Dag 10. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 9 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 395:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresa 18/9 bor vi sista natten i Braunschweig öster om Hannover. På denna ort bor vi även första natten på avresa 25/9. På avresan 2/10 bor vi dag 2 på Bon Alpina Hotel i Innsbruck och dag 8 på NH Erlangen några mil norr om Nürnberg.

Andra liknande resor:

Cykel Gardasjön

Gardasjön

Gardasjön nyår

Jul vid Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se