tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Baldersheim
Frukost och avresa mot Baldersheim. På vägen passerar vi Kassel, Frankfurt am Main och Heidelberg. I Baldersheim övernattar vi på Best Western Au Cheval Blanc Mulhouse Nord. Middag på kvällen. 

Dag 3. Baldersheim – Fribourg
Vi fortsätter in i Schweiz och stannar till i Emmental för ostprovning på Emmentaler Schaukäserei innan vi åker vidare till Bern. Efter lunch på egen hand möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i stadens fantastiska centrum. Stadskärnan är med sina gamla hus och arkader med på Unescos världsarvslista sedan 1983. Framåt sen eftermiddag når vi Fribourg där vi bor på centrala NH Fribourg. Middag ingår inte denna kväll utan vi kan fritt botanisera bland stadens många restauranger.

Dag 4. Fribourg – Lausanne – Brig
Efter frukost beger vi oss till Genèvesjön som är Alpernas största sjö. Vi besöker Lausanne som är huvudstad i kantonen. Här trängs lyxiga hus och hotell mellan de höga bergen och sjön. Det blir tid för lunch på egen hand. På vägen stannar vi och gör en vinprovning av några av Schweiz goda viner. Vi fortsätter därefter till Brig och checkar in på Hotel Good Night Inn. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 5. Zermatt
Eftersom Zermatt är fritt från biltrafik åker vi tåg från Täsch till Zermatt som ligger vid foten av Matterhorn. Matterhorn kännetecknas av sin pyramidformade topp. Kanske lockar en tur med bergbanan till någon av toppstationerna Gornergrat eller Klein Matterhorn (extra avgift). Biljetten kostar cirka 90 schweizerfranc t/r men väl uppe belönas du av en panoramautsikt som är svårslagen. Vi får tid till att äta lunch på egen hand innan vi återvänder med tåget till Täsch. På kvällen äter vi middag på egen hand.

Dag 6. Brig – Utflykt Glaciärexpressen – Feldkirch
Vi lämnar hotellet och stiger ombord på Glaciärexpressen. Under fyra timmar får vi en fantastisk naturupplevelse genom panoramafönstren på Alpernas mest kända tågrutt. Tåget tar oss över Oberalppass på 2 033 meters höjd och vidare till Chur där vår buss möter för att ta oss till Feldkirch. Vi checkar in på Central Hotel Leonhard. Middag på kvällen.

Dag 7. Feldkirch – Hannover
Frukost och därefter avresa till Hannover. Här bor vi i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 875:- · bergbana vid Matterhorn
Resevaluta: Euro och schweiziska franc

Andra liknande resor:

Glaciärexpressen

Italienska sjöar

Italiens sjöar

Chur

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se