tid

Avgångstider 07.45 Kungsbacka, 08.30 Göteborg, 09.15 Borås, 09.45 Ulricehamn, 11.00 Jönköping och ytterligare ett fåtal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Visby
Vi reser via Jönköping till Nynäshamn eller Oskarshamn. Överfarten till Gotland tar cirka tre timmar och bussen följer med oss på färjan. När vi anländer till Gotland sätter vi kurs mot Best Western Solhem Hotel som ligger i Visby, granne med den välbevarade ringmuren.

Dag 2. Visby och Södra Gotland
Första utflyktsdagen inleds med en promenad i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia, sevärdheter, restauranger och butiker. Vi besöker rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på den välbevarade ringmuren. 

Efteråt tar vi plats i vår buss för att besöka den södra delen av ön, ”sudret”. Vi börjar med en gemensam lunch på Warfsholm pensionat innan vi åker längs med den berömda Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna. I öns sydligaste ort Burgsvik stannar vi till och besöker ståtliga Öja kyrka innan vi vänder tillbaka norrut och stannar till vid Kattlunds gård, en av Nordens bäst bevarade medeltidsgårdar med anor från 1200-talet. Vi får en guidad rundtur och eftermiddagsfika.

Dag 3. Norra Gotland och Fårö
Andra utflyktsdagen beger vi oss med lokalguide mot Slite. Vi fortsätter sedan mot färjeläget i Fårösund där vi tar vägfärjan över till Fårö. Vi åker längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars raukområde stannar vi för att beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch på Fårögården i närheten av vidsträckta Sudersands strand. Under eftermiddagen återvänder vi till Visby. De som önskar kan göra en extrautflykt till Lummelundagrottorna (inträde tillkommer).

Dag 4. Visby – Hemorten
Under dagen har vi tid att uppleva världsarvsstaden Visby på egen hand. Promenera genom de smala gränderna med sina karakteristiska rosor, njuta av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. Eller hyra en cykel och cykla längs med strandpromenaden, kanske ta ett dopp vid någon strand. På eftermiddagen samlas vi vid Hamnterminalen och efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen för vidare färd hemåt. Vi räknar med att vara åter i Göteborg cirka 02.00.

Besök medeltidsveckan med oss på Rolfs!

Under resorna med avgång 2/8 och 5/8 pågår Visbys medeltidsvecka. Ett evenemang som lockar med sin stora medeltida marknad, eldshow, tornerspel, gycklare, tidsenliga klädedräkter, en fantastisk stämning och autentisk miljö.

Ingår: Buss t/r · färja t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 luncher · guidning & fika på Kattlunds gård · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum från 1 095:- · inträde Lummelundagrottorna
Speciellt: OBS att starttid, resväg och hemresetid är olika beroende på avresedag.

Andra liknande resor:

Gotland

Öland

Virserum

Stockholm

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se