tid

Avreseorter Varberg, Kungsbacka, Göteborg, Borås, Ulricehamn, Jönköping och ytterligare ett antal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Visby
Vi reser via Jönköping till Oskarshamn. Överfarten till Gotland tar cirka tre timmar och bussen följer med oss på färjan. När vi anländer till Gotland sätter vi kurs mot Best Western Solhem Hotel som ligger i Visby, granne med den välbevarade ringmuren. Efter incheckning bjuds vi på middag på hotellet.

Dag 2. Visby och Södra Gotland
Första utflyktsdagen inleds med en promenad i Visby. Vår lokalguide berättar om stadens historia, sevärdheter, restauranger och butiker. Vi besöker rikskända Almedalen, vackra Botaniska trädgården, imponerande S:ta Maria domkyrka och tittar även närmare på den välbevarade ringmuren. 

Under eftermiddagen tar vi plats i vår buss för att besöka den södra delen av ön, ”sudret”. Vi åker längs med den berömda Ekstakusten med sitt säregna landskap och vackra utsikt över Karlsöarna. I öns sydligaste ort Burgsvik stannar vi till på pensionat Grå Gåsen som varit inspelningsplats för det populära tv-programmet Så mycket bättre. Här dricker vi eftermiddagskaffe (ingår ej) och innan vi vänder tillbaka norrut besöker vi ståtliga Öja kyrka.

Dag 3. Norra Gotland & Fårö
Andra utflyktsdagen beger vi oss med lokalguide mot Slite. Vi fortsätter sedan mot färjeläget i Fårösund där vi tar vägfärjan över till Fårö. Vi åker längs med Digerhuvud, Sveriges längsta raukfält. Vid Langhammars raukområde stannar vi för att beskåda denna typiskt gotländska symbol. Vi avnjuter sedan en gemensam lunch (ingår ej) i närheten av vidsträckta Sudersands strand. Under eftermiddagen återvänder vi till Visby. De som önskar kan göra en extrautflykt till Lummelundagrottorna (inträde tillkommer).

Dag 4. Visby – Hemorten
Under dagen har vi tid att uppleva världsarvsstaden Visby på egen hand. Promenera genom de smala gränderna med sina karakteristiska rosor, njuta av den medeltida miljön och shoppa i de små butikerna. Eller hyra en cykel och cykla längs med strandpromenaden, kanske ta ett dopp vid någon strand.  På eftermiddagen samlas vi vid Hamnterminalen och efter en behaglig båtresa är det sedan dags att ta plats i bussen för vidare färd hemåt. Vi räknar med att vara åter i Göteborg cirka 01.00.

Besök medeltidsveckan med oss på Rolfs!

Under resorna med avgång 5/8 och 8/8 pågår Visbys medeltidsvecka. Ett evenemang som lockar med sin stora medeltida marknad, eldshow, tornerspel, gycklare, tidsenliga klädedräkter, en fantastisk stämning och autentisk miljö.

Ingår: Buss t/r · färja t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:- · inträde Lummelundagrottorna
Speciellt: På avresorna 20/6, 25/7 och 8/8 uteblir Varberg som påstigningsort, då färjeöverfarten på utresan går via Nynäshamn. På avresorna 10/6, 17/6, 20/6 och 12/8 utgår besöket på Grå Gåsen pga. pågående tv-inspelning/event och ersätts med besök på Kattlunds gård. På vissa avresor flyttas middagen som ingår till andra kvällen då vi ankommer sent dag 1, vänligen se er bokningsbekräftelse för korrekt information.

704 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Gotland

Öland

Glasriket Småland

Mamma Mia The Party

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se