tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hamburg
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden. Överfarten tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hamburg och Arcotel Rubin Hamburg, ett fyrstjärnigt designhotell med wellnesscenter och spa. Alstersjöarna, shoppinggator och restauranggatan Lange Reihe ligger på promenadavstånd. På kvällen har vi möjlighet att på egen hand botanisera bland stadens stora utbud av restauranger.

Dag 2. Nyårsafton
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet gör vi en två timmars rundtur med lokalguide och ser några av Hamburgs främsta sevärdheter. Sedan finns det tid för att på egen hand utforska denna storstad med runt 1,8 miljoner invånare. Shoppingmöjligheterna är i det närmaste oändliga. Här finns också gott om intressanta museer, bland annat Hamburgs Kunsthalle som är ett av Tysklands främsta konstmuseer med samlingar från medeltiden fram till idag. Hamburgs hamn är med sina över 7 000 hektar en av Europas största och kan besökas exempelvis genom en guidad båttur. Ett annat sätt att uppleva Hamburg från vattnet är att åka ut på de två sjöarna Binnen- och Aussenalster. Från piren på Jungfernstieg utgår flera olika turer. Passa på att njuta av en så kallad Alsterwasser, en dryck som består av ungefär lika delar öl och lemonad.

Efter middagen spelar en dj i hotellets Crystal bar. Vid tolvslaget skålar vi med mousserande vin, och senare serveras nattamat.

Dag 3. Nyårsdagen
Idag serveras hotellets frukostbuffé fram till kl 13, så den som vill kan ta en lång sovmorgon. Dagen är fri för egna aktiviteter. Middag intas på egen hand.

Dag 4. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · aperitif, nyårsbuffé och nattamat på nyårsafton · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 775:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hamburg

Hamburg opera

Hamburg

Altes Land

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se