tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hamburg
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden. Överfarten tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. I Tyskland fortsätter vi till Hamburg och vårt centralt belägna hotell Senator

Dag 2. Hamburg
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet gör vi en två timmars rundtur med lokalguide och ser några av Hamburgs främsta sevärdheter. Sedan finns det tid för att på egen hand utforska denna storstad med runt 1,8 miljoner invånare. Shoppingmöjligheterna är i det närmaste oändliga. Här finns också gott om intressanta museer, bland annat Hamburgs Kunsthalle som är ett av Tysklands främsta konstmuseer med samlingar från medeltiden fram till idag. Hamburgs hamn är med sina över 7 000 hektar en av Europas största och kan besökas exempelvis genom en guidad båttur. På kvällen åker vi till Hamburgs statsopera, där vi antingen ser Giacomo Puccinis klassiska opera Madame Butterfly eller Gaetano Donizettis komiska opera Kärleksdrycken, L’elisir d’amore.

Dag 3. Hamburg – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · stadsrundtur · operabiljett i prisklass 5 · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 875:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 21/2 ser vi Puccinis Madame Butterfly. På avresan 29/5 ser vi Donizettis Kärleksdrycken, L’elisir d’amore. På avresan 29/5 bor vi på Ibis Hamburg Alster Centrum Hotel.

Andra liknande resor:

Hamburg

Hamburg

Altes Land

Stade

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se