tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hildesheim
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi fortsätter sedan till Hildesheim och Van der Valk Hotel. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Halvdagsutflykt till ölstaden Einbeck
Frukost. Efter en skön sovmorgon tar vår reseledare med oss på en kort stadsorientering i Hildesheim. På eftermiddagen tar vi bussen söderut mot Einbeck, vars gamla kärna fortfarande omges av en stadsmur. På medeltiden hade Einbeck cirka 700 ölbryggerier och än idag är staden känd för sitt öl. Vår lokala guide visar oss runt i staden innan vi får prova på stadens lokala öl.

Dag 3. Utflykt idylliska Harz
Frukost. Nu väntar fina upplevelser i det vackra bergsområdet Harz. Första anhalten är Vienenburg, en dryg timmes färd från Hildesheim. Här besöker vi klosterbränneriet Wöltingerode där vi får en genomgång av hur deras klosterlikörer framställs och en provsmakning. Färden fortsätter sedan till Wernigerode som har en fantastiskt charmig stadskärna. Staden kallas för den färgglada staden tack vare sina målade korsvirkeshus vackert omgivna av den gröna naturen. Här tar vi paus för egna strövtåg och lunch. Under eftermiddagen gör vi en trevlig tur med ånglok på smalspårig räls upp i Harzbergen. I Schierke stiger vi av och vår buss tar oss tillbaka till Hildesheim. Middag på kvällen.

Dag 4. Hildesheim – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Under 2018 bor vi på Hotel Novotel.

172 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Hildesheim

Jul i Hildesheim

Hannover

Hannover Weser

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se