tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hildesheim
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi fortsätter sedan till Hildesheim och Van der Valk Hotel. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Einbeck
Frukost. Efter en skön sovmorgon tar vår reseledare med oss på en kort stadsorientering i Hildesheim. På eftermiddagen tar vi bussen söderut mot Einbeck, vars gamla kärna fortfarande omges av en stadsmur. På medeltiden hade Einbeck cirka 700 ölbryggerier och än idag är staden känd för sitt öl. Vår lokala guide visar oss runt i staden innan vi får prova på stadens lokala öl.

Dag 3. Harz
Frukost. Nu väntar fina upplevelser i det vackra bergsområdet Harz. Första anhalten är Vienenburg, en dryg timmes färd från Hildesheim. Här besöker vi klosterbränneriet Wöltingerode där vi får en genomgång av hur deras klosterlikörer framställs och en provsmakning. Färden fortsätter sedan till Wernigerode som har en fantastiskt charmig stadskärna. Staden kallas för den färgglada staden tack vare sina målade korsvirkeshus vackert omgivna av den gröna naturen. Här tar vi paus för egna strövtåg och lunch. Under eftermiddagen gör vi en trevlig tur med ånglok på smalspårig räls upp i Harzbergen. I Schierke stiger vi av och vår buss tar oss tillbaka till Hildesheim. Middag på kvällen.

Dag 4. Hildesheim – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 875:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hildesheim

Hannover Weser

Österrike & Alsace

Celle

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se