tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Söderhamn
Vi åker genom södra Sverige via Skara och Arboga. På vägen till Söderhamn passerar vi bland annat Västerås och Sala. I Söderhamn bor vi på Best Western Söderhamn. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Söderhamn – Kramfors
Frukost och avresa till Kramfors. Vi åker till Härnösand där vi besöker Murbergets Friluftsmuseum. Vi äter sedan gemensam lunch innan vi fortsätter vår resa till världsarvet Höga kusten. På besökscentret Naturum får vi information om inlandsisens och landhöjningens betydelse för Höga kusten. Under sen eftermiddag når vi Kramfors och Hotell Kramm där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Höga kusten
Frukost och avresa till Lunde – platsen för ”skotten i Ådalen”, som händelseförloppet kring en arbetskonflikt i Ådalen i mitten av maj 1931 kallas, där fem personer sköts ihjäl av militären. Vi passerar en av världens längsta hängbroar, Högakustenbron över Ångermanälven, som invigdes 1997 av kung Carl XVI Gustaf. Därefter beger vi oss till Norrfällsvikens gamla fiskesamhälle där vi också äter vår lunch. I Mjällom sjöd det förr av liv med bland annat Sveriges största skofabrik, numera en ”Kulturfabrik” där vi får se en film om en bygds utveckling. Vi fortsätter vår resa till Barsta där ett av de äldsta kvarvarande kapellen från Gävlefiskarnas tid finns, nämligen Barsta kapell som byggdes 1665. På väg till vårt hotell åker vi över Sandöbron som fram till 1964 var världens största betongbro i ett spann. Den ersatte den bro som under sluttampen av byggnationen rasade 1939 på grund av klena gjutformar för spannet. Middag på kvällen.

Dag 4. Kramfors – Bollnäs
Frukost och avresa mot Ragunda. Vi stannar vid Döda fallet där Storforsen för alltid tystnat på grund av Vildhussens framfart. Därefter åker vi till Utanede där vi besöker Thailändska paviljongen. Vår lokalguide möter upp och berättar för oss om platsen. År 1897 besökte kung Chulalongkorn av Siam Sverige. Tillsammans med Oscar II reste han runt i Västernorrland och till minne av denna resa byggdes Thailändska paviljongen här. Vi äter en gemensam lunch på Älggårdsberget och reser sedan vidare mot Bollnäs där vi bor på Scandic Hotell. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 5. Bollnäs – Hemorten
Frukost och avresa mot Göteborg. Under dagen stannar vi för möjlighet att äta lunch. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 3 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 945:-

Andra liknande resor:

Höga kusten

Höga Kusten och Vasa

Inlandsbanan

Pilgrimsvandring

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se