tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Tyskland
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi söderut och checkar in på vårt övernattningshotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Tyskland – Holland
Efter frukost reser vi västerut och passerar gränsen till Nederländerna redan under morgonen. Under förmiddagen passerar vi Groningen och Heerenveen innan vi kör över Nordsjövallen. Den tre mil långa fördämningen Afsluitdijk byggdes mellan 1927 och 1932. För att beskåda den imponerande konstruktionen stannar vi vid en utsiktsplats där det även finns ett utsiktstorn och en liten servering. Resan fortsätter sedan genom det klassiska holländska landskapet. Under kvällen anländer vi till respektive hotell där vi äter gemensam middag.

Dag 3. Keukenhof
Frukost på hotellet. Idag reser vi till Lisse och Keukenhof där vi möts av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Keukenhof är Europas ledande blomsterpark och under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under dagen hinner vi även med ett stopp hos en lokal blomsterhandlare. Middag på kvällen på vårt hotell. 

Dag 4. Amsterdam
Frukost på hotellet och avresa till Amsterdam. Under vårt besök i huvudstaden gör vi en båttur på stadens kanaler. Detta ger oss ett annat perspektiv på den charmiga stadskärnan än det vi får när vi sedan har fri tid att uppleva stadens inbjudande atmosfär på egen hand. Här finns bland annat en stor mängd museer. Allt från de klassiska konstmuseerna såsom Riksmuseet och Stedelijk Museum till kattmuseum, museum för handväskor och så klart både Anne Franks och Rembrandts hus. Biljetter till många av de populära museerna måste bokas i förväg på respektive museums hemsida. Vid bokning online väljer man ofta en tidpunkt för inträde vilket har minskat de köer som varit ett stort problem i Amsterdam. För information om passande tid för museibesök för just er avresa vänligen se er bokningsbekräftelse. Vi återvänder till vårt hotell för gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Holland – Tyskland
Frukost på hotellet och därefter avresa mot Tyskland. Under början av kvällen når vi vårt övernattningshotell utanför Bremen eller Hamburg där vi avslutar dagen med en gemensam middag. 

Dag 6. Tyskland – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Blomstertåget 2020 
Lördagen 25/4 går Blomstertåget av stapeln i Holland, och på våra resor med avresa 21–24/4 får vi se detta som en del av resans program. Varje år tar detta praktfulla tåg sig fram den 42 kilometer långa sträckan mellan Noordwijk och Haarlem. De färgglada och väldoftande ekipagen är gjorda av blommor och blomsterlökar och formgivna på ett givet tema som under 2020 är "Freedom".

Våra hotell
Vi erbjuder boende på flera olika hotell runtom i Holland. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer information om varje hotell.

Best Western Plus City Hotel Gouda
Detta trevliga hotell är beläget i staden Goudas historiska centrum. Staden har mycket att erbjuda men är kanske mest känd för osten som delar namn med staden och har sitt ursprung i området.

Room Mate Bruno Rotterdam
I den stora hamnstaden Rotterdam huserar detta mycket moderna och färgglada hotell i det som tidigare var Nederländska Ostindiska Kompaniets lokaler.

Best Western Plus Berghotel Amersfoort
I utkanten av Amersfoort cirka två mil nordost om Utrecht, med anor från medeltiden, bor vi på det trevliga Best Western Plus Berghotel.

Best Western Plus Plaza Almere
Detta trevliga hotell finner vi i Almere som förmodligen är en av de yngsta städerna i Nederländerna då första huset stod klart 1976. Man hade då torrlagt ett havsområde för byggnationerna vilket gör att staden ligger under havsnivån.

Apollo Hotel Almere City Centre
Precis som ovanstående hotell är detta moderna boende beläget i de centrala delarna av staden Almere.

Crowne Plaza Haag
Crowne Plaza är beläget i Nederländernas administrativa centrum Haag vid den lummiga Van Stolk-parken en bit utanför stadskärnan.

Marriott Hotel Haag
Detta hotell återfinns i samma område som Crowne Plaza med närhet till grönskande parker i utkanten av Haag.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · entré Keukenhof · båttur i Amsterdam · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Programmet kommer att utföras i olika ordning. Vissa avresor är beräknad hemkomst cirka en timme senare än det som står i programmet. Vänligen se er bokningsbekräftelse för aktuell information.

Andra liknande resor:

Holland

Amsterdam

Höjdpunkter Holland

Kryssning Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se