Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till området kring Bremen där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Holland
Efter frukost reser vi mot Holland och vi passerar gränsen till Nederländerna redan under morgonen. Under förmiddagen passerar vi Groningen och Heerenveen innan vi reser över Nordsjövallen. Den tre mil långa fördämningen Afsluitsdijk byggdes mellan 1927 och 1932. Vi stannar vid en utsiktsplats för att beskåda den imponerande konstruktionen där det även finns ett utsiktstorn och en liten servering. Resan fortsätter sedan genom det klassiska holländska landskapet. Under kvällen anländer vi till respektive hotell där vi äter gemensam middag.

Dag 3. Utflykt Amsterdam
Frukost på hotellet och avresa till Amsterdam. Vi inleder besöket i huvudstaden med en båttur på stadens kanaler. Detta ger oss ett annat perspektiv på den charmiga stadskärnan än det vi får när vi sedan har fri tid för lunch och hinner uppleva stadens inbjudande atmosfär på egen hand.  Under eftermiddagen besöker vi det fantastiska Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna, som Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan van Eyck och Jan Steen. Museets höjdpunkt är den enorma målningen Nattvakten som anses vara Rembrandts största mästerverk.  Vi återvänder till vårt hotell för gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till Keukenhof
Frukost på hotellet. Under förmiddagen reser vi till Lisse och Keukenhof där vi möts av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Keukenhof är Europas ledande blomsterpark och under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Under dagen hinner vi även med ett stopp hos en lokal blomsterhandlare. Middag på kvällen på vårt hotell.

Dag 5. Holland – Tyskland
Frukost på hotellet och därefter avresa mot Tyskland. Under början av kvällen når vi vårt övernattningshotell utanför Bremen eller Hamburg där vi avslutar dagen med en gemensam middag. 

Dag 6. Tyskland – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Blomstertåget 2019 
Lördagen 13/4 går Blomstertåget av stapeln i Holland och på våra resor med avresa 9-12/4 får vi se detta som en del av resans program.  Varje år tar detta praktfulla tåg sig fram den 42 kilometer långa sträckan mellan Noordwijk och Haarlem. De färgrika och doftfyllda ekipagen är gjorda av blommor och blomsterlökar och formgivna på ett givet tema som under 2019 är "The World in Movement".

Våra hotell
Vi erbjuder boende på flera olika hotell runtom i Holland. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer information om varje hotell.

Radisson Blu Palace Hotel Noordwijk
Detta trevliga hotell är beläget i den lilla kuststaden Noordwijk där blomstertåget utgår från och som under sommartid är en vanlig semesterort bland holländarna med sin milslånga sandstrand.

Best Western Plus Berghotel Amersfoort
I utkanten av Amersfoort cirka två mil nordost om Utrecht, med anor från medeltiden, bor vi på det trevliga Best Western Plus Berghotel.

Apollo Hotel Almere City Centre
Detta moderna hotell är beläget i Almere som förmodligen är en av de yngsta städerna i Nederländerna då första huset stod klart 1976. Man hade då torrlagt ett havsområde för byggnationerna vilket gör att staden ligger under havsnivån.

Crowne Plaza Haag
Crowne Plaza är beläget i Nederländernas administrativa centrum Haag vid den lummiga Van Stolk-parken en bit utanför stadskärnan.

Marriott Hotel Haag
Detta hotell återfinns i samma område som Crowne Plaza med närhet till grönskande parker i utkanten av Haag.

Niu Dairy Haarlem
Haarlem ligger i anslutning till huvudstaden Amsterdam och är en mycket populär bostadsort för de som arbetar inne i Amsterdam. Småstadscharmen finner vi lätt här och vi bor i en gammal mejerilokal som renoverats till ett modernt hotell nära centrum.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · entré Riksmuseet· entré Keukenhof · båttur i Amsterdam · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Programmet kommer att utföras i olika ordning, och på vissa avresor den 10/4 och 11/4 besöker vi Panorama Mesdag i Haag istället för Riksmuseet i Amsterdam. Vänligen se er bokningsbekräftelse för aktuell information. På de avresor där vi bor i Bremen sista natten blir beräknad hemkomst cirka en timme senare än det som står i programmet.
Andra liknande resor:

Amsterdam

Amsterdam

Cykel Holland

Cykel Flandern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se