tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin där vi checkar in på vårt hotell Park Inn Alexanderplatz. Hotellet ligger centralt vid Alexanderplatz och på kvällen äter vi middag på egen hand på någon av stadens alla mysiga restauranger.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost gör vi en rundtur genom Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når framåt eftermiddagen Prag, där vi bor två nätter på Hotel Expo. Middag på kvällen.

Dag 3. Prag
Efter frukost samlas vi för en cirka fyra timmars rundtur och promenad i Prag med lokalguide. Största delen görs till fots och vi ser bland annat Pragborgen, Karlsbron, gamla stan och Vaclavplatsen. Eftermiddagen tillbringas på egen hand. På kvällen finns möjlighet att äta middag på en restaurang med tjeckiska specialiteter där vi även får se ett folkloreuppträdande. Kvällsutflykten inklusive middag, dryck och underhållning, behöver förbokas innan resan. Pris från 425:-

Dag 4. Prag – Budapest
Vi reser vidare genom Böhmen och Mähren mot Budapest. På vägen passeras tjeckiska Brno. Under början av kvällen når vi Budapest där vi tar in på Comfort Hotel Star Inn. Hotellet ligger i stadsdelen Pest och här bor vi i två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Budapest
Efter frukost gör vi en stadsrundtur med en lokalguide som visar oss bland annat Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch. På kvällen finns möjlighet att följa med på en kvällsutflykt till en folkloreföreställning där vi även äter middag. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 395:-.

Dag 6. Budapest – Wien
Frukost och avresa till Wien. Vi övernattar två nätter på Hotel Prinz Eugen i centrala Wien. Vi erbjuder en kvällsutflykt till stadsdelen Grinzing som är känd för sina vinodlingar och många vinstugor. Vi besöker en vinstuga för att njuta av en middagsbuffé. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 375:-

Dag 7. Wien
Efter frukost gör vi en stor rundtur i Wien med lokalguide. Vi åker genom centrum och passerar operan, parlamentet och rådhuset. Vi kör över Donau ut till FN-staden och åter till centrum via Hundertwasserhaus. Därefter promenerar vi i centrum och passerar bland annat genom slottskomplexet Hofburg. Vi äter lunch på egen hand och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 8. Wien – Berlin
Frukost och avresa norrut mot Berlin. Vi reser via Tjeckien och når framåt kvällen vårt hotell strax utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 9. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 4 middagar · 3 stadsrundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 375:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro, tjeckiska koruna, ungerska forinter
Speciellt: På avresan 20/4 sker tillvalsmiddagen i Prag dag 2. På avresan 7/9 bor vi på Good Morning+ Berlin City East under dag 1.

Andra liknande resor:

Budapest-Wien

Bratislava

Bratislava

Bratislava

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se