tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Mora
Avresa via Götene till Mora som vi når redan under eftermiddagen. Vi övernattar på Mora Parken Hotell. Under eftermiddagen finns det tid för en promenad i centrala Mora där man bland annat kan se platsen för Vasaloppets målgång. Middag på kvällen.

Dag 2. Mora – Inlandsbanan – Östersund
Efter frukost får vi en ledig förmiddag i Mora. Efter lunch på egen hand tar vi plats på Inlandsbanans rälsbuss. Inlandsbanans ursprungliga sträckning var 130 mil, från Kristinehamn i söder till Gällivare i norr. Den invigdes 1937 av kronprins Gustaf Adolf. Ombord finns tågvärdar som berättar om naturen och sevärdheter längs med vägen. På vår färd passerar vi bland annat Orsa, Åsarna och Brunflo. Vi äter kvällens middag vid vårt kvällsstopp i Åsarna. När vi når Östersund inkvarterar vi oss på centrala Clarion Hotel Grand Östersund.

Dag 3. Östersund – Sommarhagen – Kramfors
Efter en god frukost tar vi bron över till Storsjöns största ö Frösön. Vi inleder med ett besök vid vackra Frösö kyrka från 1200-talet. Vid kyrkan ligger tonsättaren Wilhem Peterson-Berger begravd. Vi fortsätter sedan till Sommarhagen som var Peterson-Bergers bostad. Huset som byggdes 1914 är prisat för sin vackra inredning. Under eftermiddagen har vi cirka tjugo mils färd till Kramfors. På vägen gör vi ett stopp vid Döda fallet och besöker även Thailändska paviljongen i Ragunda. I början av kvällen når vi Kramfors där vi inkvarterar oss på Hotell Kramm. Middag på kvällen.

Dag 4. Höga Kusten
Efter frukost ägnar vi hela dagen åt världsarvet Höga kusten. Vi besöker bland annat Höga kustens besökscenter Naturum som ligger vid foten av Skuleberget. Vi gör även ett besök i Lunde i Ådalen där militären den 14 maj 1931 sköt ihjäl fyra strejkande arbetare och en åskådare. Vi kommer också att passera en av världens längsta hängbroar, Högakustenbron över Ångermanälven. I Barsta finns ett av de äldsta kvarvarande kapellen från Gävlefiskarnas tid, nämligen Barsta kapell som byggdes 1665 och har vackra målningar. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Kramfors – Sundsvall – Bollnäs
Efter frukost lämnar vi Kramfors. Under förmiddagen stannar vi i Sundsvall där vi får en guidad rundtur med lokalguide. Efter den katastrofala stadsbranden 1888 stod cirka 9 000 invånare utan tak över huvudet. När den nya staden anlades planerades breda esplanader och rikt dekorerade stenhus. Under eftermiddagen fortsätter vi till Bollnäs där vi övernattar på Scandic Bollnäs. Middag på kvällen.

Dag 6. Bollnäs – Hemorten
Frukost och avresa mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Speciellt: På avresan 25/7 bor vi på Hotel Kung Gösta i Mora.

Andra liknande resor:

Pilgrimsvandring

Höga kusten

Höga kusten

Höga Kusten och Vasa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se