tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Innsbruck
Idag färdas vi söderut genom Tyskland. Under dagen passerar vi bland annat Leipzig, Bayreuth och Nürnberg. Under eftermiddagen passerar vi München och når den vackra staden Innsbruck i Österrike. Vi checkar in på vårt hotell och äter middag på hotellet.

Dag 3. Innsbruck – Abano Terme
Vi äter frukost och fortsätter vår resa. Under dagen gör vi ett stopp vid Josef Brigl Weinkellerei i Caldaro, vars vintillverkning har anor som går så långt tillbaka som till 1400-talet. Här får vi under en vinprovning smaka på fem olika slags viner. Vi fortsätter därefter resan och når under dagen Abano Terme där vi checkar in för fyra nätter på Hotel Terme Orvieto. Abano Terme ligger i regionen Veneto i Italien och är särskilt känt för sina naturliga, varma källor, som lär vara de hetaste i hela Europa. Redan under romartiden var de populära och välbesökta. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

Dag 4. Bardolino
Efter frukost åker vi mot den lilla staden Bardolino som ligger vid Gardasjön, där vi gör ett besök på vingården Azienda Agricola Cà Bottura. Under en rundvisning får vi en inblick i vinproduktionen, och därefter provsmakar vi några av deras goda viner. Det bördiga landskapet lämpar sig väl även för olivodling, och värdparet som driver gården tar oss med ut till de vackra olivlundarna som omger gården. På eftermiddagen besöker vi vingården Masi, som ligger på kullarna norr om Verona i det kända vindistriktet Valpolicella. Vi provsmakar tre olika sorters viner och får en rundvisning på vingården. På kvällen återvänder vi till vårt hotell i Abano Terme och äter en härlig middag.

Dag 5. Venedig
Efter frukost ägnar vi hela dagen åt Venedig, som en gång var Europas rikaste stad med handelsförbindelser med det bysantinska riket och den muslimska världen. Här stiger pärlemorskimrande, förgyllda palats upp ur kanalernas mörka vatten, och det är inte helt lätt att hitta bland de trånga gränderna och de små undangömda torgen.

Vi besöker Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantinsk stil och utsmyckad med mängder av guld. Strax intill står klocktornet, den nästan 100 meter höga kampanilen. I Venedig finns även hundratals broar, däribland den kända Rialtobron, som är en imponerande gångbro över Canal Grande som byggdes i slutet av 1500-talet. På eftermiddagen återvänder vi till Abano Terme där vi äter middag på kvällen.

Dag 6. Treviso
Idag ger vi oss iväg till Treviso som ligger på en slätt mellan Alperna och Venedigbukten. Staden är känd för att vara det berömda proseccosvinets ursprungliga produktionsområde, samt platsen där den italienska dessertklassikern tiramisù blev till. Treviso kallas ofta för "lilla Venedig" på grund av alla de kanaler som löper genom staden. Vi inleder besöket med en guidad stadsrundtur. Bland stadens största sevärdheter finns katedralen, som är byggd ovanpå ruiner från romartiden och innehåller ett konstverk av den berömda renässansmålaren Tizian. Vi fortsätter dagen med ett besök på vingården Castello di Roncade som ligger på den vackra landsbygden i den lilla byn Roncade, mellan Venedig och Treviso. Här får vi en rundtur vid den venetianska villan som är ett unikt exempel på renässansarkitektur i norra Italien. Under rundturen ser vi vinodlingarna och vinkällaren och får provsmaka fem utvalda viner. Vi återvänder till Abano Terme och äter middag i hotellets restaurang.

Dag 7. Abano Terme – Ulm
Efter frukost på hotellet påbörjar vi vår resa norrut genom Sydtyrolen och Österrike. På kvällen checkar vi in på Seligweiler Hotel i utkanten av staden Ulm. Gemensam middag.

Dag 8. Ulm– Hannover
Frukost och avresa. På vår väg norrut kör vi förbi Würzburg och Kassel. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Hannover där vi tar in på vårt övernattningshotell. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 9. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 8 middagar · 4 vinprovningar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 3/10 besöker vi vingården Serego Alighierei istället för Masi under dag 4.

Andra liknande resor:

Kryssning Grekland

Rom Florens Venedig

Venedig

Vinvandring Veneto

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se