tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås, 08.15 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hudiksvall
Avresa från hemorten under morgonen. Vi kör via Götene och Sala till Hudiksvall och Quality Hotel Statt. Middag på kvällen.

Dag 2. Hudiksvall – Luleå
Frukost och avresa norrut. Vi passerar Sundsvall, Härnösand och Ångermanälven med Högakustenbron. Vidare förbi Örnsköldsvik och Umeå till Luleå och Clarion Hotel Sense. Middag på kvällen.

Dag 3. Luleå – Gällivare
Efter frukost reser vi till Jokkmokk. Under förmiddagen når vi Jokkmokks vintermarknad. Den arrangeras traditionsenligt första helgen i februari och har så gjorts i över 400 år. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Här anordnas även hundspannsturer, renkapplöpningar med släde och skoterturer. Det finns också ett samemuseum, två fina kyrkor, en tennbutik med mera. Under eftermiddagen fortsätter vi till Quality Hotel Lapland i Gällivare där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till Ishotellet i Jukkasjärvi
Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det spektakulära Ishotellet som blivit världsberömt. Det byggs av is från Torne älv och har öppet året runt. Här bjuds vi på en god lunch och får en guidad rundvisning av hotellet. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Gällivare – Umeå
Frukost och avresa söderut genom det vackra norrländska landskapet. Vi passerar Piteå och Skellefteå och når under eftermiddagen Umeå där vi checkar in på Comfort Hotel Winn. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Umeå – Söderhamn
Vi lämnar Umeå under morgonen och fortsätter söderut utmed Norrlandskusten. Vi passerar bland annat Höga kusten och på eftermiddagen når vi Söderhamn och First Hotel Statt. Middag på kvällen.

Dag 7. Söderhamn – Hemorten
Vi äter en tidig frukost och avreser mot Göteborg. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · en lunch · 6 middagar · rundvisning av Ishotellet i Jukkasjärvi · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 650:-
Speciellt: Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder.

66 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Lappland

Polcirkeln

Vandring Lofoten

Lofoten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se