tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi till Berlin som vi når cirka 20.00. Här bor vi på centralt belägna fyrstjärniga Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 2. Julafton
Frukostbuffé. På förmiddagen gör vi en cirka fyra timmars rundtur med svensktalande lokalguide. Sedan har vi resten av dagen fri för att utforska storstaden Berlin. Här finns flera julmarknader med en härlig julstämning. I bodarna säljs lokalt hantverk, juldekorationer och mat och dryck. Ett besök i tv-tornets utsiktskafé på 200 meters höjd kan också rekommenderas. På kvällen bjuds vi på en festlig julbuffé på vårt hotell.

Dag 3. Juldagen
Frukostbuffé. Dagen är fri för egna aktiviteter. På Museumsinsel i den norra delen av ön Spreeinsel i floden Spree erbjuder de fem museerna fantastiska konst- och arkeologisamlingar. Vid Checkpoint Charlie, som var den mest kända gränsövergången mellan Öst- och Västberlin, ligger det intressanta Mauermuseum där det bland annat berättas om olika flyktförsök. På Bernauer Strasse finns Dokumentationszentrum Berliner Mauer där historien om Berlinmuren visas. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · ett julbord · guidad stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Berlin

Berlin

Berlin Fotbollsresa

Berlin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se