tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 11.20 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i västra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hof
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi söderut och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 2. Hof – Istrien
Tidig frukost och avresa mot Kroatien. Resan tar oss genom Bayern, förbi Nürnberg och München. På eftermiddagen kommer vi till Österrike och passerar de majestätiska Alperna. Framåt kvällen når vi Istiren där vi tar in på Maistras fina hotell. Vi har frukost och middagsbuffé på hotellet samtliga dagar.

Dag 3. Stadsrundtur
Efter en stärkande frukost samlas vi för stadsvandring med en lokalguide. 

Dag 4. Rovinj
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Utflykt Istrien med vinprovning
Vi gör en halvdagsutflykt i Istrien med lokalguide. Vi besöker bland annat Pula, en tidigare romersk bosättning vars amfiteater står kvar än idag. Dagen avslutas med vinprovning på en vingård där vi även får lätt lunch. Utflykten behöver förbokas inför resan. Hela utflykten kostar 185:-.

Dag 6. Heldagsutflykt Venedig
Vi lämnar Rovinj tidigt med frukostpaket. Med katamaran tar vi oss till Venedig (båtfärden tar cirka 3,5 timmar). I turen ingår guidning på engelska från färjeläget till Markusplatsen. Därefter har vi tid för egna upptäcktsfärder i Venedig. Utflykten kostar 725:- och måste förbokas vid bokning.

Dag 7. Halvdagsutflykt Porec
Frukost och därefter tar vi bussen till Poreč där vi på egen hand får utforska staden fram till efter lunch. Poreč grundades av romarna och är idag en populär turistort under sommarmånaderna.

Dag 8. Rovinj
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Rovinj – Brehna
Vi får med oss frukostpaket och åker tidigt. Framåt kvällen når vi Brehna och vårt övernattningshotell.

Dag 10. Brehna – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.45.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor. Vi kör i ungefär tretimmarsintervaller mellan rasterna. Vi kan komma att ändra på utflyktsdagarna beroende på väder.

På avresorna 27/6, 29/8, 5/9 och 12/9 bor vi i Vrsar på Resort Belvedere. Hotellet håller hög standard och ligger precis intill havet och badstranden. Vrsar är en mindre turistort som ligger idylliskt precis norr om Limskafjorden. Stadsrundturen ersätts med en tur med det lokala turisttåget. Dryck ingår inte till maten.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum 1 975:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: Resan går i snabbare tempo med två chaufförer och utan reseledare

248 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Pittoreska Portorož

Vandring tre länder

Kroatien

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se