Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 11.20 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i västra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hof
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi söderut och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 2. Hof – Rovinj
Tidig frukost och avresa mot Kroatien. Resan tar oss genom Bayern, förbi Nürnberg och München. På eftermiddagen kommer vi till Österrike och passerar de majestätiska Alperna. Framåt kvällen når vi Rovinj där vi tar in på Maistra Hotel Istra. Hotellet håller hög standard och ligger idylliskt på en ö. Båten till Rovinj centrum tar 20 minuter, går regelbundet och är gratis. Alla rum har balkong. Varje dag äter vi frukost och middagsbuffé på hotellet. På hotellet ingår fri dryck till maten.

Dag 3. Stadsrundtur
Efter en stärkande frukost samlas vi för stadsvandring med en lokalguide. Rovinj är en gammal illyrisk bosättning som erövrades av romarna. Under många hundra år lydde Rovinj under Venedig och det är denna period som satt störst prägel på staden. Idag är det en populär turistdestination med ett rikt utbud av kaféer, restauranger och shopping.

Dag 4. Rovinj
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Utflykt Istrien med vinprovning
Vi gör en halvdagsutflykt i Istrien med lokalguide. Vi besöker bland annat Pula, en tidigare romersk bosättning vars amfiteater står kvar än idag. Dagen avslutas med vinprovning på en vingård där vi även får lätt lunch. Hela utflykten kostar 175:-.

Dag 6. Heldagsutflykt Venedig
Vi lämnar Rovinj tidigt med frukostpaket. Med katamaran tar vi oss till Venedig (båtfärden tar cirka 3,5 timmar). I turen ingår guidning på engelska från färjeläget till Markusplatsen. Därefter har vi tid för egna upptäcktsfärder i Venedig. Utflykten kostar 525:- och måste förbeställas vid bokning.

Dag 7. Halvdagsutflykt Porec
Frukost och därefter tar vi bussen till Poreč där vi på egen hand får utforska staden fram till efter lunch. Poreč grundades av romarna och är idag en populär turistort under sommarmånaderna.

Dag 8. Rovinj
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Rovinj – Brehna
Vi får med oss frukostpaket och åker tidigt. Framåt kvällen når vi Brehna och vårt övernattningshotell.

Dag 10. Brehna – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.45.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor. Vi kör i ungefär tretimmarsintervaller mellan rasterna. Vi kan komma att ändra på utflyktsdagarna beroende på väder.

På avresorna 22/6 och 29/6 bor vi i Vrsar på Resort Belvedere. Hotellet håller hög standard och ligger precis intill havet och badstranden. Vrsar är en mindre turistort som ligger idylliskt precis norr om Limskafjorden. Stadsrundturen ersätts med en tur med det lokala turisttåget. Dryck ingår inte till maten.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 middagar · stadsrundtur · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum 1 975:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: Resan går i snabbare tempo med två chaufförer och utan reseledare

248 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Vandring tre länder

Kroatien

Lido di Jesolo

Kryssning Medelhavet

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se