tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 11.20 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i västra Sverige.

tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Hof
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi söderut och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 2. Hof – Istrien
Tidig frukost och avresa mot Kroatien. Resan tar oss genom Bayern, förbi Nürnberg och München. På eftermiddagen kommer vi till Österrike och passerar de majestätiska Alperna. Framåt kvällen når vi Istiren där vi tar in på vårt hotell (Maistra Hotel Istra i Rovinj eller Resort Belvedere i Vrsar). Vi har frukost och middagsbuffé på hotellet samtliga dagar.

Dag 3. Stadsrundtur
Efter en stärkande frukost samlas vi för stadsvandring med en lokalguide. 

Dag 4. Istrien
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Utflykt Istrien med vinprovning
Vi gör en halvdagsutflykt i Istrien med lokalguide. Vi besöker bland annat Pula, en tidigare romersk bosättning vars amfiteater står kvar än idag. Dagen avslutas med vinprovning på en vingård där vi även får lätt lunch. Utflykten behöver förbokas inför resan. Hela utflykten kostar 185:-.

Dag 6. Heldagsutflykt Venedig
Vi lämnar Rovinj tidigt med frukostpaket. Med katamaran tar vi oss till Venedig (båtfärden tar cirka 3,5 timmar). I turen ingår guidning på engelska från färjeläget till Markusplatsen. Därefter har vi tid för egna upptäcktsfärder i Venedig. Utflykten kostar från 725:- och måste förbokas vid bokning.

Dag 7. Halvdagsutflykt Porec
Frukost och därefter tar vi bussen till Poreč där vi på egen hand får utforska staden fram till efter lunch. Poreč grundades av romarna och är idag en populär turistort under sommarmånaderna.

Dag 8. Istrien
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Istrien – Brehna
Vi får med oss frukostpaket och åker tidigt. Framåt kvällen når vi Brehna och vårt övernattningshotell.

Dag 10. Brehna – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.45.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor. Vi kör i ungefär tretimmarsintervaller mellan rasterna. Vi kan komma att ändra på utflyktsdagarna beroende på väder.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum från 1 875:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: Resan går i snabbare tempo med två chaufförer och utan reseledare

Andra liknande resor:

Pittoreska Portorož

Vandring tre länder

Kroatien

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se