tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 10.20 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i västra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hof
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi söderut och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 2. Hof – Istrien
Tidig frukost och avresa mot Kroatien. Resan tar oss genom Bayern, förbi Nürnberg och München. På eftermiddagen kommer vi till Österrike och passerar de majestätiska Alperna. Framåt kvällen når vi Istrien där vi tar in på vårt hotell Maistra Hotel Istra i Rovinj eller Hotel Resort Belvedere i Vrsar. Vi har frukost och middagsbuffé på hotellet samtliga dagar.

Dag 3. Stadsrundtur Istrien
Efter frukost samlas vi för stadsvandring med en lokalguide.

Dag 4. Istrien
Frukost. Dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5. Tillvalsutflykt Istrien med vinprovning
Fri dag eller tillvalsutflykt. Halvdagsutflykt i Istrien med lokalguide. Vi besöker bland annat Pula, en tidigare romersk bosättning vars amfiteater står kvar än idag. Dagen avslutas med vinprovning på en vingård där vi även får lätt lunch. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 295:-.

Dag 6. Tillvalsutflykt Venedig
Fri dag eller tillvalsutflykt. Vi lämnar Rovinj tidigt med frukostpaket. Med katamaran tar vi oss till Venedig (båtfärden tar cirka 3,5 timmar). I turen ingår guidning på engelska från färjeläget till Markusplatsen. Därefter har vi tid för egna upptäcktsfärder i Venedig. Utflykten kostar fr.865:- och måste förbokas vid bokning.

Dag 7. Poreč
Frukost och därefter tar vi bussen till Poreč där vi på egen hand får utforska staden fram till efter lunch. Poreč grundades av romarna och är idag en populär turistort under sommarmånaderna.

Dag 8. Istrien
Frukost. Dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 9. Istrien – Brehna
Vi får med oss frukostpaket och åker tidigt. Framåt kvällen når vi Brehna och vårt övernattningshotell.

Dag 10. Brehna – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 21.45.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor. Vi kör i ungefär tretimmarsintervaller mellan rasterna. Vi kan komma att ändra på utflyktsdagarna beroende på väder.

På avresorna 16/6, 26/6, 28/8 och 4/9 bor vi i Vrsar som är en en mindre turistort som ligger idylliskt precis norr om Limskafjorden. Stadsrundturen ersätts med en tur med det lokala turisttåget. Dryck ingår inte till maten.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum från 1 875:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: Resan går i snabbare tempo med två chaufförer och utan reseledare, På avgången den 13/10 bor vi på hotell Best Western i Plauen första natten.

Andra liknande resor:

Pittoreska Portorož

Vandring tre länder

Kroatien

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se