tid

Avgångstider 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg, 07.50 Falkenberg, 10.20 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i västra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hof
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi söderut och framåt kvällen når vi vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 2. Hof – Baška
Tidig frukost och avresa mot Kroatien. Resan tar oss genom Bayern, förbi Nürnberg och München. På eftermiddagen kommer vi till Österrike och passerar de majestätiska Alperna. Framåt kvällen når vi badorten Baška på ön Krk där vi checkar in på Hotel Corinthia, beläget ett stenkast från stranden. Hotellet har utom- och inomhuspool samt gym och wellnesscenter. Samtliga dagar ingår frukost och middagsbuffé.

Dag 3. Baška
Hela dagen är fri för egna upptäcktsfärder. Baškas strand är närmare två kilometer lång och består av rundslipade småstenar. Här finns en trevlig strandpromenad kantad av restauranger, butiker och glassbarer och en fin liten hamn. I den gamla delen av orten finns smala stenbelagda gränder med mysiga små butiker. Den som tycker om att vandra i vacker natur hittar flera markerade vandringsleder i området runt Baška, varav en 6 kilometer lång så kallad ”educational path” som har utformats för att illustrera regionens biologiska mångfald och kulturella arv.

Dag 4. Heldagsutflykt nationalparken Plitvicesjöarna
Idag står ett besök i Kroatiens äldsta och största nationalpark på programmet. Vi börjar med att åka över till fastlandet och sedan färdas vi inåt landet, först på snabba motorvägar och sedan på mindre landsvägar genom det vackra kuperade landskapet. Plitvicesjöarna är ett stort sjösystem med sexton sjöar som binds samman genom fantastiska vattenfall. Nationalparken instiftades redan 1949 och upptogs 1979 på Unescos världsarvslista. Skogarnas grönska, sjöarnas turkosa vatten, de brusande vattenfallen, grottor, dammar och kaskader lockar årligen miljoner turister till området. Detta blir en dag med oförglömliga naturupplevelser!

Dag 5. Baška
Hela dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 6. Vinprovning i Vrbnik
På eftermiddagen ger vi oss av mot ön Krks östra sida. När vi närmar oss den lilla orten Vrbnik breder vinodlingarna ut sig runt oss. Här odlas bland annat den lokala gröna druvan žlahtina som man tillverkar det berömda vinet Vrbnička žlahtina av. På Hotel Vinotel Gospoja får vi en inblick i familjen Toljanićs produktion av detta och andra viner. Utöver rött och vitt vin framställer man även ett halvtorrt vitt vin, kallat heligt vin, samt olika sorters brandy, kryddade med honung, örter eller torkade fikon. Vi avslutar besöket med en vinprovning av tre olika viner.

Dag 7. Heldagsutflykt båttur med besök på Rab och Pag
Efter frukost åker vi de runt två milen till öns största ort Krk. Där väntar en båt som ska ta oss med på en tur ut på Kvarnervikens vackra vatten. Vi passerar den största ön Cres och många mindre öar och stiger i land på Rab och Pag där vi får möjlighet att se oss omkring. Pag är en långsmal ö som är berömd för sin fårost, sina spetsar och sina många olivträd, av vilka några är mer än 1 500 år gamla. Den gröna ön Rabs största ort, med samma namn, ligger på en udde och är känd för sina fyra karakteristiska klocktorn. Under dagen intar vi en traditionell lunch ombord på båten.

Dag 8. Baška
Hela dagen är fri för egna aktiviteter

Dag 9. Baška – Hof
Frukost. Vi påbörjar vår hemfärd och framåt kvällen når vi Hof och vårt övernattningshotell.

Dag 10. Hof – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 23.15.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor. Vi kör i ungefär tretimmarsintervaller mellan rasterna. Vi kan komma att ändra på utflyktsdagarna beroende på väder.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program
Tillägg: Enkelrum från 1275:-
Resevaluta: Euro och kroatiska kuna
Speciellt: Resan går i snabbare tempo med två chaufförer och utan reseledare.

Andra liknande resor:

Kroatien rundresa

Kroatien

Pittoreska Portorož

Vandring tre länder

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se