Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 12.30 Borås, 13.30 Göteborg, 14.40 Falkenberg, 15.10 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Karlskrona
Vi reser söderut utmed västkusten till Laholm och sedan via Hässleholm till Karlskrona. På vägen gör vi ett stopp för fika och i början av kvällen når vi Karlskrona. Härifrån avgår Stena Lines färja till Gdynia. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. På kvällen serveras stort smörgåsbord i bufférestaurangen.

Dag 2. Gdynia – Gdansk – Mikołajki
Frukostbuffé. Under morgonen lägger färjan till i Gdynia. På kajen väntar en lokalguide som tar oss med på en rundtur i Trestadsområdet. De tre städerna Gdynia, Sopot och Gdansk ligger alla vid Östersjön men är mycket olika varandra. Hamnstaden Gdynia passerar vi genom på vägen mot badorten Sopot. I Sopot gör vi ett stopp vid den milslånga sandstranden som kantas av anrika hotell och lockar tiotusentals badturister till orten. Vi fortsätter sedan till Gdansk som tidigare hette Danzig då staden tillhörde Tyskland. Här skapades fackföreningen Solidaritet 1980 och Lech Walesa blev dess starka ledare. En del av rundturen görs med buss och en del till fots i gamla stan. Här finns den mäktiga Mariakyrkan som är en av världens största tegelkyrkor. Vi ser även Neptunfontänen och promenerar genom kvarter med butiker som säljer bärnsten. Efter lunch lämnar vi Gdansk och reser till Mikołajki. Under kvällen checkar vi in på Hotel Golebiewski där vi ska bo i tre nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Båtutflykt på Jezioro Mikołajskie
Efter frukost gör vi en båtutflykt söderut på Jezioro Mikołajskie som är en del av Polens största sjö Jezioro Sniardwy. Efter cirka två och en halv timmar når vi Ruciane-Nida där vi möts av vår buss. Under eftermiddagen har vi fri tid på vårt hotell. Man kan till exempel besöka hotellets badanläggning där inträdet ingår i resans pris. På kvällen samlas vi för en gemensam grillkväll på vårt hotell.

Dag 4. Utflykt Varglyan och Święta Lipka
Efter frukost reser vi ett fåtal mil norrut till området öster om Kętrzyn (Rastenburg) där Hitler hade sitt militära högkvarter på östfronten, kallat Varglyan. Komplexet byggdes inför Operation Barbarossa 1941 och ligger väl skyddat i de ostpreussiska skogarna. Det var här som Claus von Stauffenberg genomförde det misslyckade bombattentatet mot Hitler i juli 1944, vilket filmatiserats i bland annat amerikanska Valkyria. Vid Varglyan väntar en lokalguide som visar oss runt. Idag är det bara ruiner som återstår av högkvarteret. Under eftermiddagen besöker vi även Święta Lipka. Här finns en mäktig barockkyrka som är mål för katolska pilgrimsfärder. Middag på kvällen.

Dag 5. Mikołajki – Szymbark – Gdynia
Efter frukost reser vi västerut via Olsztyn till Szymbark sydväst om Gdansk. Här finns en nationalpark och ett upplevelsecenter som är tillägnat kasjuberna och deras kultur. Vi besöker centret som bjuder på en rad underhållande upplevelser. Vi inleder med en gemensam lunch inklusive dryck. På eftermiddagen gör vi en ölprovning och får smaka öl från det lokala mikrobryggeriet. Sen eftermiddag fortsätter vi till hamnen i Gdynia där vi går ombord på Stena Lines färja. Ombord avslutar vi kvällen med en gemensam middagsbuffé.

Dag 6. Karlskrona – Hemorten
Frukostbuffé ombord på båten. Vi beräknas anlända till Karlskrona 07.30. Vi reser återigen via Hässleholm och Laholm och är i Göteborg cirka 14.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 2 nätter i dubbelhytt · 5 frukostar · en lunch · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:- · utsideshytt från 215:- per hytt
Resevaluta: Polska zloty
Andra liknande resor:

Warszawa 2020

Warszawa

Warszawa

Warszawa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se