tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Falun
Vi reser norrut i vårt avlånga land och under eftermiddagen når vi Falun där vi checkar in på hotell Scandic Lugnet. Gemensam middag äter vi på hotellet under kvällen.

Dag 2. Midsommarafton
Efter frukost åker vi till Carl Larsson-gården som ligger i Sundborn nordost om Falun. Här möts vi av en lokalguide som visar oss runt i huset där den folkkäre konstnären Carl Larsson och hans hustru Karin bodde. Vi äter gemensam lunch innan vi deltar i det traditionella midsommarfirandet här i Sundborn. Bland folkdräkter och spelmän upplever vi den kanske största av svenska traditioner när majstången reses och dansen tar fart. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Mora
Idag åker vi norrut till Mora där vi besöker konstnären Anders Zorns unika hem, Zorngården. I de originellt utformade rummen levde han tillsammans med sin fru Emma. Efter hennes död 1942 donerades gården till staten och vi kan idag njuta av en mängd konstverk av alla de slag här. Vi besöker självklart även det intilliggande Zornmuseet där en stor samling av Anders Zorns egna verk finns. Vi äter gemensam lunch i Mora innan vi åker vidare mot Nusnäs för att se hur man tillverkar dalahästar. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Falun – Hemorten
Frukost och hemresa. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 845:-

Andra liknande resor:

Stora Sverigeresan

Dalhalla

Dalhalla

Ingmarsspelen Nås

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se