tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Därefter fortsätter vi till vårt övernattningshotell i Hannover. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Bernkastel
Vi äter frukost och därefter reser vi vidare mot Moseldalen. Efter lunchtid når vi den vackra vägen längs Mosel som tar oss till Bernkastel. När vi kommer fram tar vi in på Hotel Drei Königen som ligger vackert beläget precis vid Mosel. Här övernattar vi två nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på Hotel Zur Post.

Dag 3. Mehring – Bernkastel
Efter frukosten beger vi oss till Trittenheim för att hämta ut våra cyklar. Under förmiddagen cyklar vi tillbaka mot Bernkastel. På vägen passerar vi bland annat Niederemmel, Piesport och Wintrich. Under eftermiddagen finns det tid att uppleva Bernkastel som är rikt på korsvirkeshus. Nära det lilla torget Marktplatz finns det mest kända korsvirkeshuset, det ofattbart smala och spetsiga Spitzhäuschen. Kvällens middag äter vi på Gaststätte Altes Brauhaus. Cirka 30 km.

Dag 4. Bernkastel – Traben-Trarbach
Efter frukost cyklar vi medströms mot Traben-Trarbach. På vägen passerar vi byar som Wehlen och Wolf. Under eftermiddagen når vi Traben-Trarbach som har två delar på var sin sida om floden. Även här finns korsvirkeshus men också 1800-talsvillor och hus i jugendstil. Vi checkar in på Central Hotel. Under sen eftermiddag samlas vi för en gemensam vinprovning på Weingut Trossen. Middag på kvällen. Cirka 25 km.

Dag 5. Traben-Trarbach – Cochem
Efter frukost inleder vi vår längsta cykleldag och fortsätter medströms utmed Mosel. Under morgonen passerar vi bland annat byar som Burg, Briedel och Zell. Senare under dagen även byar som Briedern, Bruttig och Ernst. Dagens etapp avslutas i underbara Cochem som vi når under eftermiddagen. Här finns den mäktiga borgen Reichsburg Cochem som ligger på en hög klippa ovanför byn. I stadens medeltida stadskärna finns gränder med trevliga serveringar och butiker. Vi övernattar två nätter på Hotel Noss. Middag på kvällen. Cirka 50 km.

Dag 6. Cochem
Efter frukost hinner vi njuta av Cochem. Eftersom vi har våra cyklar till förfogande även denna dag kommer vår reseledare att erbjuda en cykeltur norrut. Då dagen även avslutas i Cochem kan alla själva välja en lagom anpassad sträcka. De som hellre stannar i Cochem kan se fram emot en härlig dag i en av Moseldalens mest trivsamma orter. Under eftermiddagen lämnar vi tillbaka våra cyklar och under sen eftermiddag besöker vi Weingut J.Koll & Cie för en vinprovning. Middag på kvällen.

Dag 7. Cochem – Hannover
Frukost och avresa mot vårt hotell i Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 vinprovningar · cykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Hyra av El-cykel 4 dagar 450 kr måste förbokas vid bokning. Cykelväskor finns att hyra för 50:- per väska och måste förbokas senast en vecka före avfärd. På avresan 29/6 bor vi dag 4-5 på Hotel Trabener Hof. På avresan 24/8 bor vi dag 2-4 på Gastof Hotel zur Post. På avresan 10/8 bor vi på Hotel Trabener Hof under dag 4. På avresorna 29/6, 20/7 & 10/8 äter vi middag på Hotel Zur Post under dag 2.

155 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Moseldalen

Moseldalen

Rhendalen

Rüdesheim

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se