Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden. Färjan tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Därefter fortsätter vi till vårt övernattningshotell i Hannover. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Bernkastel
Vi äter frukost och därefter reser vi vidare mot Moseldalen. Efter lunchtid når vi den vackra vägen längs Mosel som tar oss till Bernkastel. När vi kommer fram tar vi in på Gastof Hotel zur Post som ligger vackert beläget precis vid Mosel. Här övernattar vi två nätter. På kvällen äter vi gemensam middag på Hotel Zur Post.

Dag 3. Bernkastel – Trittenheim
Efter frukosten beger vi oss till Trittenheim för att hämta ut våra cyklar. Elcykel finns att hyra mot en extra kostnad och behöver förbokas inför resan. Under förmiddagen cyklar vi tillbaka mot Bernkastel. På vägen passerar vi bland annat Niederemmel, Piesport och Wintrich. Under eftermiddagen finns det tid att uppleva Bernkastel som är rikt på korsvirkeshus. Nära det lilla torget Marktplatz finns det mest kända korsvirkeshuset, det ofattbart smala och spetsiga Spitzhäuschen. Trerättersmiddag på Hotel Doctor-Weinstuben. Cirka 30 km.

Dag 4. Bernkastel – Enkirch
Efter frukost cyklar vi medströms mot Enkirch. På vägen passerar vi byar som Wehlen och Wolf. Under eftermiddagen når vi Enkirch och checkar in på Mosel Weinhotel Steffensberg. Under sen eftermiddag samlas vi för en gemensam vinprovning på Weingut Trossen. Middag på kvällen. Cirka 25 km.

Dag 5. Enkirch – Cochem
Efter frukost inleder vi vår längsta cykleldag och fortsätter medströms utmed Mosel. Under morgonen passerar vi bland annat byar som Burg, Briedel och Zell. Senare under dagen även byar som Briedern, Bruttig och Ernst. Dagens etapp avslutas i underbara Cochem som vi når under eftermiddagen. Här finns den mäktiga borgen Reichsburg Cochem som ligger på en hög klippa ovanför byn. I stadens medeltida stadskärna finns gränder med trevliga serveringar och butiker. Vi övernattar två nätter på Hotel Noss. Middag på kvällen. Cirka 50 km.

Dag 6. Cochem
Efter frukost hinner vi njuta av Cochem. Eftersom vi har våra cyklar till förfogande även denna dag kommer vår reseledare att erbjuda en cykeltur norrut. Då dagen även avslutas i Cochem kan alla själva välja en lagom anpassad sträcka. De som hellre stannar i Cochem kan se fram emot en härlig dag i en av Moseldalens mest trivsamma orter. Under eftermiddagen lämnar vi tillbaka våra cyklar och under sen eftermiddag besöker vi Weingut J.Koll & Cie för en vinprovning. Middag på kvällen.

Dag 7. Cochem – Hannover
Frukost och avresa mot vårt hotell i Hannover. Middag på kvällen.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknas vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · 2 vinprovningar · cykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 275:- · Det finns möjlighet att hyra El-cykel (4 dagar) för 475:-, cykelväska för 60:- och cykelhjälm 95:-. Behöver förbokas.
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Moseldalen

Moseldalen

Kryssning Rhen

Rhendalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se