tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Det finns möjlighet att äta lunch ombord. På kvällen kommer vi till Bremen och vårt hotell. Vi äter gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Rouen
Frukost och avresa. Under förmiddagen passerar vi Osnabrück och Ruhrområdet. Vi stannar för lunch i Belgien innan vi under eftermiddagen når Frankrike. På kvällen kommer vi till Rouen där vi bor en natt på Ibis Centre Rive Gauche. Gemensam middag.

Dag 3. Rouen – Caen
Sovmorgon och tid att upptäcka Rouen på förmiddagen. Staden ligger vid floden Seine och det var här som Jeanne d’Arc brändes på bål 1431. Vi reser vidare till Caen där vi bor två nätter på centrala Royal Hotel Caen Centre. De som vill kan följa med på cider/ calvadosprovning (10 euro). Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt normandiska kusten
Frukost och därefter heldagsutflykt till den normandiska kusten. På D-dagen 6 juni 1944 förvandlades denna strandremsa till en blodig krigsskådeplats när de allierade landsteg i det tyskockuperade Frankrike. Vi besöker staden Sainte-Mère-Église (där John Steele landade på kyrkspiran), Pointe du Hoc och ser landstigningsstranden Omaha Beach, amerikanska krigskyrkogården och Arromanches. Middag på kvällen.

Dag 5. Caen – St.Malo
Frukost och besök på Bayeuxmuseet (inträde 10 euro) med den berömda tapeten från 1000-talet. Den medeltida bonaden, broderad på linne med ullgarn i åtta färger, skildrar bland annat slaget vid Hastings 1066. Sedan vidare färd mot charmiga Saint-Malo. På vägen gör vi ett lunchuppehåll på klippön Mont-Saint-Michel med klostret ”La Merveille” (Underverket) som tillsammans med Eiffeltornet är den mest besökta sevärdheten i Frankrike. I Saint-Malo bor vi Hôtel de la Cité. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt Jersey
Frukost och heldagsutflykt till fascinerande kanalön Jersey. Vi gör en halvdagstur på ön med buss. Lunch ingår i utflyktens pris. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och shopping i den lilla huvudstaden Saint Helier. Utflykten till Jersey kostar 995:- per person och måste förbokas inför resan. Utflykten inleds tidigt på morgonen och avslutas sen kväll. OBS! På Jersey används Jerseypund och brittiska pund. Växlingsmöjligheter finns på färjan. Middag på kvällen.

Dag 7. St.Malo – Paris
Frukost och avresa mot Paris. På vägen dit besöker vi Claude Monets underbara trädgård i Giverny nära Vernon väster om Paris. I Paris bor vi på Hotel Ibis Montmartre.  Middag på kvällen och därefter finns möjlighet att gå på den världsberömda kabarén Moulin Rouge (show med champagne cirka 112 euro, föranmälan på resebyrån).

Dag 8. Paris
Efter frukosten gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi ser Triumfbågen, Operan, Madeleinekyrkan, Place de la Concorde och stannar till vid Eiffeltornet (de som vill kan lösa hissbiljett och åka upp). Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middag och sedan för den som önskar en båtfärd på Seine (15 euro).

Dag 9. Paris – Hannover
Frukost och avresa till Hannover. Vårt övernattningshotell ligger i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 10. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 9 middagar · stadsrundtur i Paris · inträde till Giverny · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 975:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: På vissa avgångar är det avvikande hotell, se er bokningsbekräftelse för aktuell information.

382 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Normandie

Paris

Paris

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se