tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Det finns möjlighet att äta lunch ombord. På kvällen kommer vi till Bremen och vårt hotell. Vi äter gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Rouen
Frukost och avresa. Under förmiddagen passerar vi Osnabrück och Ruhrområdet. Vi stannar för lunch i Belgien innan vi under eftermiddagen når Frankrike. På kvällen kommer vi till Rouen där vi bor en natt på Ibis Centre Rive Gauche. Gemensam middag.

Dag 3. Rouen – Caen
Sovmorgon och tid att upptäcka Rouen på förmiddagen. Staden ligger vid floden Seine och det var här som Jeanne d’Arc brändes på bål 1431. Vid lunchtid åker vi vidare till den lilla staden Arromanches. Här får vi tid att strosa längs vattnet och betrakta spillrorna av Winston Churchills landstigningshamn. Här finns gott om trevliga restauranger att inta sin lunch på innan vi reser vidare mot Caen. På vägen dit gör vi ett stopp vid Bayeuxmuseet med den berömda tapeten från 1000-talet som skildrar slaget vid Hastings 1066, broderat på linne med ullgarn i åtta färger (inträde tillkommer, pris fr. 10 euro). I Caen bor vi två nätter på centrala Hotel The Originals Caen de France. Middag på egen hand. 

Dag 4. Utflykt normandiska kusten
Frukost och därefter heldagsutflykt till den normandiska kusten. På D-dagen 6 juni 1944 förvandlades denna strandremsa till en blodig krigsskådeplats när de allierade landsteg i det tyskockuperade Frankrike. Vi besöker staden Sainte-Mère-Église (där John Steele landade på kyrkspiran), Pointe du Hoc och ser landstigningsstranden Omaha Beach, amerikanska krigskyrkogården och Pegasus Bridge. Vi besöker också krigsmuseet Airborne (inträde tillkommer, pris fr. ca 9€). Middag på kvällen.

Dag 5. Caen – St.Malo
Frukost och sedan färd mot charmiga Saint-Malo. På vägen gör vi ett lunchuppehåll på klippön Mont-Saint-Michel med klostret ”La Merveille” (Underverket) som tillsammans med Eiffeltornet är den mest besökta sevärdheten i Frankrike. I Saint-Malo bor vi Hôtel de la Cité. Middag på kvällen.

Dag 6. St.Malo eller tillvalsutflykt Jersey
Hela dagen är fri för egna aktiviteter. Vi erbjuder också en tillvalsutflykt till den fascinerande kanalön Jersey. Vi gör en halvdagstur på ön med buss och avslutar turen med en gemensam lunch (ingår i utflyktens pris). Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och shopping i den lilla huvudstaden Saint Helier. Utflykten inleds tidigt på morgonen och avslutas sen kväll. OBS! På Jersey används Jerseypund och brittiska pund. Växlingsmöjligheter finns på färjan. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris 1 225:-

Dag 7. St.Malo – Paris
Frukost och avresa mot Paris. På vägen dit besöker vi Claude Monets underbara trädgård i Giverny nära Vernon väster om Paris. I Paris bor vi på Hotel Ibis Montmartre. Vi äter gemensam middag på kvällen, och därefter erbjuder reseledaren en tillvalsutflykt för dem som vill gå på kabaré. Detta är mycket omtyckt i Paris och den mest berömda är naturligtvis Moulin Rouge, där vi ser vi en show och avnjuter sprudlande champagne. Utflykten kan förbokas inför resan och betalas på plats. Pris från 115 euro

Dag 8. Paris
Efter frukosten gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi ser Triumfbågen, Operan, Madeleinekyrkan, Place de la Concorde och stannar till vid Eiffeltornet (de som vill kan lösa hissbiljett och åka upp). Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter. Middag på egen hand. För dem som önskar erbjuder reseledaren en tillvalsutflykt i form av en en båtfärd på Seine. Utflykten bokas och betalas på plats. Pris från 15 euro

Dag 9. Paris – Hannover
Frukost och avresa till Hannover. Vårt övernattningshotell ligger i utkanten av staden. Middag på kvällen.

Dag 10. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 275:- · tillvalsutflykter · entréer
Resevaluta: Euro
Speciellt: Pass krävs under utflykten till Jersey. På avresan 26/6 bor vi på Hotel de l'univers i St. Malo. På avresan 25/9 bor vi på Hotel de l'univers i St. Malo, och på hotell Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles i Paris.

Andra liknande resor:

Normandie

Paris

Franska höjdpunkter

Paris

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se