logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Rolfs Flyg & Buss i media
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Kontrollera och betala din bokning
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
    • Vår
    • Sommar
    • Höst
    • Vinter
    • Julmarknadsresor
    • Nyårsresor
  • Aktivitet
    • Flygresor
    • Bussresor
    • Storstad
    • Dagsturer
    • Golfresor
    • Skidresor
    • Kryssningar
    • Shopping
    • Smakresor
    • Långresor
    • Vandringsresor
    • Cykelresor
    • Äventyrsresor
    • Singelresor
    • Teaterresor
    • Event & musik
  • Regioner
    • Afrika
    • Asien
    • Centralamerika
    • Mellanöstern
    • Nordamerika
    • Norden
    • Norge
    • Oceanien
    • Sydamerika
    • Övriga Europa
    • Brittiska öarna
    • Frankrike
    • Italien
    • Kroatien
    • Polen
    • Portugal
    • Spanien
    • Turkiet
    • Tyskland
    • Grekland
    • Österrike
Öland mat och dryck
Öland mat och dryck
    Dagsprogram
    Avgångar
Nyhet Öland mat och dryck – Lokala smakupplevelser
Vi åker på en fantastisk resa till den vackra ön Öland där vi får uppleva den spännande mat- och dryck-scenen. Här kommer vi att få prova på många lokalt producerade delikatesser, som Ölandsost, lammkorv och honung. Vi kommer också att njuta av en underbar chokladupplevelse där vi lär oss mer om chokladtillverkning och får prova på olika chokladsorter samt besöka ett mikrobryggeri där vi får lära oss mer om hantverksöl och provsmakar öl från deras sortiment. Vi får inte heller glömma de klassiska kroppkakorna och ett besök på det vackra Borgholms slott och Solliden. Öland har mycket att erbjuda för alla smaker!
BussresorNyheterSmakresorNordenVår
Avgångstider

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 09.20 Halmstad och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige

Dag 1 Hemorten – Öland
Vi anländer till Öland under eftermiddagen och här möts vi av vår Ölandsguide som kommer att vara med oss på hela resan. Vi börjar med ett besök på det mysiga mikrobryggeriet Fireside Brewery. Här får vi en rundtur i bryggeriet och får lära oss mer om bryggeriprocessen och hantverksöl innan vi får provsmaka fyra sorter från deras ölsortiment. Vi åker därefter till vårt hotell Halltorps Gästgiveri, där vi checkar in för tre nätter. Hotellet ligger i en traditionell herrgård, omgiven av fantastisk natur och har en egen delikatessbutik som erbjuder ett brett sortiment med såväl öländska som internationella produkter. Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet.
Vi anländer till Öland under eftermiddagen och här möts vi av vår Ölandsguide som kommer att vara med oss på hela resan. Vi börjar med ett besök på det mysiga mikrobryggeriet Fireside Brewery. Här får vi en rundtur i bryggeriet och får lära oss mer om bryggeriprocessen och hantverksöl innan vi får provsmaka fyra sorter från deras ölsortiment. Vi åker därefter till vårt hotell Halltorps Gästgiveri, där vi checkar in för tre nätter. Hotellet ligger i en traditionell herrgård, omgiven av fantastisk natur och har en egen delikatessbutik som erbjuder ett brett sortiment med såväl öländska som internationella produkter. Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet.
Dag 2 Norra Öland
Efter frukost är det dags att lära sig mer om terroir, den unika kombination av jordmån, klimat och kultur som formar smakerna på våra råvaror. Vår expertföreläsning ger oss en djupare förståelse för vad som påverkar smakerna och hur vi kan uppskatta dem. Efter föreläsningen är det dags för en brödprovsmakning där vi får testa på olika sorters bröd och upptäcka de unika smakerna och aromerna i varje sort. Vi äter gemensam lunch på en mysig restaurang innan vi fortsätter med ännu mer smakupplevelser på Rosas Handel, i form av en provsmakning av ost och chark, däribland den lokala Ölandsosten. Vi beger oss därefter till Föra Trädgård, en vacker oas av blommor, grönsaker, bär och frukt som en gång var en hårdtrampad skolgård. Vi passar på att avnjuta en fika i den vackra trädgården innan vi tar oss vidare till Mjölkgården Arbelunda Sörgård. Varje år producerar korna på gården 1 500 000 kg mjölk som skickas till mejeriet i Kalmar för att bli till goda ostar. Vi får en exklusiv visning av hur mjölkproduktionen går till, följt av en ostprovning av gårdens egna ostar. Dagens sista tur går till Lammbutiken i Äpplerum där vi får provsmaka gårdens egen lammkorv och honung. I gårdsbutiken hittar man även gårdens egna fårskinn, fårskinnsprodukter och ull i olika färger till för försäljning. Vi avslutar dagen med gemensam middag på restaurang Lundgrens Garage.
Efter frukost är det dags att lära sig mer om terroir, den unika kombination av jordmån, klimat och kultur som formar smakerna på våra råvaror. Vår expertföreläsning ger oss en djupare förståelse för vad som påverkar smakerna och hur vi kan uppskatta dem. Efter föreläsningen är det dags för en brödprovsmakning där vi får testa på olika sorters bröd och upptäcka de unika smakerna och aromerna i varje sort. Vi äter gemensam lunch på en mysig restaurang innan vi fortsätter med ännu mer smakupplevelser på Rosas Handel, i form av en provsmakning av ost och chark, däribland den lokala Ölandsosten. Vi beger oss därefter till Föra Trädgård, en vacker oas av blommor, grönsaker, bär och frukt som en gång var en hårdtrampad skolgård. Vi passar på att avnjuta en fika i den vackra trädgården innan vi tar oss vidare till Mjölkgården Arbelunda Sörgård. Varje år producerar korna på gården 1 500 000 kg mjölk som skickas till mejeriet i Kalmar för att bli till goda ostar. Vi får en exklusiv visning av hur mjölkproduktionen går till, följt av en ostprovning av gårdens egna ostar. Dagens sista tur går till Lammbutiken i Äpplerum där vi får provsmaka gårdens egen lammkorv och honung. I gårdsbutiken hittar man även gårdens egna fårskinn, fårskinnsprodukter och ull i olika färger till för försäljning. Vi avslutar dagen med gemensam middag på restaurang Lundgrens Garage.
Dag 3 Chokladupplevelse och vinprovning
Efter en härlig frukost är det dags för en unik chokladupplevelse hos Fröken Frankenstein i Gårdby.
Här upptäcker vi det fantastiska utbudet av choklad och praliner och njuter av en bit chokladtårta och en kopp kaffe eller lemonad medan vi lyssnar på mer om chokladen och dess tillverkning. Vi får även med oss en liten cellofanpåse med olika typer av choklad samt någon pralin. Vi beger oss därefter till Färjestadens hamn där vi njuter av en gemensam lunch på restaurang med fantastisk utsikt över havet. Efter lunchen kan den som vill passa på att besöka det närliggande Fredriks Bröd och Bakverk och upptäcka deras utsökta utbud av bröd och bakverk innan vi åker vidare. Eftermiddagen spenderas på Håks gård i Beteby, där vi får en guidning av vingården och vineriet samt provning av tre viner tillsammans med provsmakning av lokal öländsk ost och charkuterier. Detta är en unik chans att lära sig mer om vinproduktionen och upptäcka de unika smakerna och aromerna hos olika viner. Efter vinprovningen beger vi oss till Gårdsbutiken Stenladan för att handla lokala produkter och njuta av den vackra omgivningen. Slutligen avslutar vi dagen med en gemensam middag på hotellet.

Efter en härlig frukost är det dags för en unik chokladupplevelse hos Fröken Frankenstein i Gårdby.
Här upptäcker vi det fantastiska utbudet av choklad och praliner och njuter av en bit chokladtårta och en kopp kaffe eller lemonad medan vi lyssnar på mer om chokladen och dess tillverkning. Vi får även med oss en liten cellofanpåse med olika typer av choklad samt någon pralin. Vi beger oss därefter till Färjestadens hamn där vi njuter av en gemensam lunch på restaurang med fantastisk utsikt över havet. Efter lunchen kan den som vill passa på att besöka det närliggande Fredriks Bröd och Bakverk och upptäcka deras utsökta utbud av bröd och bakverk innan vi åker vidare. Eftermiddagen spenderas på Håks gård i Beteby, där vi får en guidning av vingården och vineriet samt provning av tre viner tillsammans med provsmakning av lokal öländsk ost och charkuterier. Detta är en unik chans att lära sig mer om vinproduktionen och upptäcka de unika smakerna och aromerna hos olika viner. Efter vinprovningen beger vi oss till Gårdsbutiken Stenladan för att handla lokala produkter och njuta av den vackra omgivningen. Slutligen avslutar vi dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 4 Öland – Hemorten

Vi äter frukost och beger oss till Borgholms Slott för att uppleva magin i Nordens vackraste ruin. Högt beläget på landborgen med utsikt över Kalmar sund är detta slott en viktig del av Ölands historia. Här har kungar och drottningar bott och byggt genom århundradena. Numera är det musikens kungar och drottningar som möter sin publik på den magnifika borggården och i salarna visas utställningar om slottet. Efter besöket är det dags att bege sig till Sollidens Slott, vår nuvarande kungs sommarparadis, byggt av Drottning Victoria i början av 1900-talet. Vi besöker parken där vi får vandra runt och njuta av de vackra platserna. Efter alla dessa upplevelser är det dags för lunch, och vad passar inte bättre än öländska kroppkakor – En lokal specialitet och en riktig smakupplevelse. Efter lunchen är det dags för hemresa.

Vi äter frukost och beger oss till Borgholms Slott för att uppleva magin i Nordens vackraste ruin. Högt beläget på landborgen med utsikt över Kalmar sund är detta slott en viktig del av Ölands historia. Här har kungar och drottningar bott och byggt genom århundradena. Numera är det musikens kungar och drottningar som möter sin publik på den magnifika borggården och i salarna visas utställningar om slottet. Efter besöket är det dags att bege sig till Sollidens Slott, vår nuvarande kungs sommarparadis, byggt av Drottning Victoria i början av 1900-talet. Vi besöker parken där vi får vandra runt och njuta av de vackra platserna. Efter alla dessa upplevelser är det dags för lunch, och vad passar inte bättre än öländska kroppkakor – En lokal specialitet och en riktig smakupplevelse. Efter lunchen är det dags för hemresa.

Reseinformation

IngårIngårBuss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 luncher · 3 middagar · utflykter enligt program · smakprovningar · lokalguide
TilläggTilläggEnkelrum från [[895]]
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
  • Om Rolfs
  • Allmän information
  • Villkor för paketresor
  • Försäkring
  • Kontrollera och betala din bokning
  • Hantering av personuppgifter
Information
  • Nyheter och erbjudanden
  • Grupper
  • Beställ katalog
  • Köp presentkort
  • Reklamation
  • Pressrum
  • Rolfsbuss appen
  • Lediga tjänster
  • Reseledarkurs
  • Lista över alla våra hotell
  • Artiklar
  • Kampanjer
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens största

grupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev