tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 09.20 Halmstad och ytterligare ett fåtal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Simrishamn
Avresa från hemorten under morgonen. Vid lunchtid når vi Österlen och Simrishamn. Vi checkar in på Hotel Svea där vi ska bo i två nätter och får resten av dagen fri tills vi ses igen under kvällen för en gemensam middag.

Dag 2. Österlen
Efter frukost möter vi vår lokalguide som ska ta oss med på en heldagsutflykt på Österlen. Under dagen får vi bland annat njuta av de vackra backarna i Brösarp som även kallas för porten till Österlen. Vi besöker även Kivik med Äpplets hus. Äpplets hus är ett unikt kunskapscenter med äpplet i fokus där vi får besöka utställningarna som bland annat handlar om förädling, fruktodlingar och musteriets historia. Vi gör också ett besök i Kåseberga där det finns möjlighet att promenera upp till Ales stenar. Skeppssättningen är Sveriges bäst bevarade och ligger vackert belägen på en höjd vid Kåseberga. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 3. Simrishamn – Ystad – Hemorten
Frukost och därefter avresa till Ystad. Här tillbringar vi förmiddagen och gör en gemensam stadspromenad med en lokalguide. Gatunätet i gamla staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden och här finns kullerstensgränder och korsvirkeshus. Apotekarhuset från 1400-talet är ett av de äldsta ännu bebodda husen i hela Skandinavien. Henning Mankells böcker om kommissarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad och här finns en rad miljöer från böckerna och filmerna. Efter lunch på egen hand påbörjar vi vår hemresa. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · 2 middagar · heldagsutflykt på Österlen med lokalguide · rundtur i Ystad med lokalguide · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 785:-

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se