tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Saalbach
Frukost och avresa till Saalbach i Österrike. Vi kör mot München och vidare in i Österrike. Framåt kvällen når vi Bergers Sporthotel. Hotellet har en trevlig wellnessavdelning med bland annat pool och bastu. Samtliga dagar i Saalbach ingår middagar på hotellet. En av kvällarna är det tyrolerafton på hotellet (betalas på plats, pris fr. 11 euro).

Dag 3. Saalbach
Efter frukost gör vi en liten promenad för att bekanta oss med Saalbach. I samband med promenaden ges det möjlighet att resa med en av byns gondolliftar (extra avgift). Väl uppe kan man äta lunch på 1 400 meters höjd och njuta av den underbara naturen. De som önskar kan vandra ner tillbaka till byn. Eftermiddagen till eget förfogande. Middag på kvällen.

Dag 4. Grossglockner och Hohe Tauern
Efter frukost reser vi söderut till Grossglocknermassivet och nationalparken Hohe Tauern. Här färdas vi på den natursköna vägen Grossglockner Hochalpenstrasse som årligen lockar miljontals besökare. Under förmiddagen gör vi ett stopp i Heiligenblut med möjlighet att besöka byns vackra pilgrimskyrka. Eftermiddagen avslutas vid Franz-Josefs-Höhe på nästan 2 400 meters höjd. Förhoppningsvis träffar vi några av de murmeldjur som lever i området. Middag på kvällen.

Dag 5. Salzburg
Efter frukost gör vi en utflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Under förmiddagen får vi en guidad stadsrundtur av en svensktalande lokalguide. Vi ser den historiska stadskärnan med sevärdheter som Mozartplatz, katedralen och gågatan Getreidegasse. Middag på kvällen.

Dag 6. Tillvalsutflykt Örnnästet
Dagen är fri för egna aktiviteter fram till vår gemensamma middag på kvällen. Man kan också följa med på en tillvalsutflykt. Efter frukost åker vi till Hitlers Örnnäste, Kehlsteinhaus, som ligger nära Berchtesgaden i Tysklands sydöstligaste hörn. Den sista vägen upp till Örnnästet är drygt 6 km lång och ett mästerverk i sig. Under 13 månader byggdes den av 3 000 arbetare mellan åren 1937 och 1938. Från Örnnästet är det en hänförande utsikt över Bayern och Salzburgerland. Utflykten behöver förbokas inför avresa. Pris från 255:-

Dag 7. Saalbach – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Under början av kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Berlin. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · tillvalsutflykt · tyrolerafton
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vandring Saalbach

Tyrolen Sankt Johann

Salzkammergut

Vandring Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se