tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker genom södra Sverige och Danmark och vidare till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Överfarten tar 45 minuter och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Därefter fortsätter vi till Bremen och vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Bremen – Paris
Frukost och avresa. Vi gör ett lunchstopp i flamländsktalande Belgien och fortsätter sedan söderut. I Paris bor vi på trevliga hotell Le Cardinal eller Ibis Montmartre 18ème som ligger i Montmartre, nära Moulin Rouge och med promenadavstånd till Operan och de stora varuhusen Galeries Lafayette och Printemps. Middag nära hotellet.

Dag 3. Paris
Efter frukost gör vi en tre timmars stadsrundtur med svensktalande lokalguide. Vi ser Notre-Dame, Operan, Place de la Concorde, Champs-Élysées, Triumfbågen och mycket mer. Avslutningsvis lär vi oss allt om parfymer på Parfumerie Fragonard vid Operan. Lunch på en trevlig restaurang och sedan ledig eftermiddag. På kvällen blir det en båtfärd på Seine, ”under Paris broar” (15 euro), och sedan promenerar vi tillsammans genom Montmartres stämningsfulla gamla konstnärskvarter och besöker Sacré-Coeur. Vi besöker även det fyra sekel gamla Auberge de la Bonne Franquette, en gång mötesplats för konstnärer som van Gogh, Toulouse-Lautrec och Renoir (vin/kir, charkuteri- eller osttallrik, musik kostar 27,50 euro).

Dag 4. Paris
Efter frukost tar vi bussen till Eiffeltornet (biljett till hiss eller trappa tillkommer). Bussen går sedan vidare till Musée du Vin (vinmuseet som ligger på Vattengatan, Rue des Eaux) för besök och vinprovning (15 euro). Eftermiddagen till eget förfogande så att man kan uppleva Paris på egen hand – besöka ännu en sevärdhet, flanera, shoppa eller bara betrakta det brokiga gatulivet från en uteservering med en kopp kaffe. Vi äter gemensam middag på en trevlig restaurang, och därefter finns det möjlighet att gå på kabaré. Detta är mycket omtyckt i Paris och den mest berömda är Moulin Rouge. Show med champagne kostar cirka 115 euro (betalas på plats), och kan förbokas vid bokning. 

Dag 5. Paris
Efter frukost samlas vi i hotellets foajé för gemensam metrofärd till Louvren (20 euro för inträde och metrobiljett). Vi beundrar konstverk som Mona Lisa, Nike från Samothrake och Venus från Milo på ett av världens främsta konstmuseer. Det finns också möjlighet att besöka Orsay, museet som en gång var järnvägsstation men där man nu kan njuta av de älskade impressionistmålningarna som skapats av mästare som Monet, Manet, Degas och Renoir. Om man istället vill ägna denna dag åt solkungens Versailles visar reseledaren hur man lättast tar sig dit med tåg (räkna med fem timmar för resa och slottsbesök). Middag på egen hand. 

Dag 6. Paris – Hannover
Frukost och avresa mot vårt hotell utanför Hannover. Vi reser genom Belgien och åker över gränsen till Tyskland. Vi checkar in på vårt hotell i Hannover där vi också äter middag på kvällen.

Dag 7. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · en lunch · 4 middagar · stadsrundtur i Paris · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 195:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se