tid

Avgångstider 08.30 Ulricehamn, 09.00 Borås, 10.00 Göteborg, 10.40 Alingsås, 11.00 Vårgårda, 11.40 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi rastar utanför Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm. Från Stockholm avgår Silja Lines båt 19.30. Ombord äter vi smörgåsbord inklusive dryck. Dans, bar, butiker och växlingskontor finns ombord.

Dag 2. Åbo – Karleby
Frukost. Vi är nu framme i Åbo i Finland. Vi kör genom gamla svenskbygder mot Vasa och vidare till Karleby. Staden var en av de femton städer som Gustav II Adolf grundade, men den gick då under namnet Gamlakarleby. Här tar vi in på centrala Sokos Hotel Kaarle. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 3. Karleby – Rovaniemi
Frukost och avresa mot Rovaniemi och polcirkeln. Vi reser genom Norra Österbotten och passerar vidsträckta skogar och glesbygd. Under dagen passerar vi bland annat Uleåborg, Kemi och följer Kemi älv till Lapplands huvudstad Rovaniemi. Vi är framme vid Scandic Pohjanhovi under eftermiddagen och där checkar vi in för de kommande två nätterna. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Rovaniemi
Frukost. Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Rovaniemi som har cirka 50 000 invånare i tätorten. Rovaniemi är Europas till ytan största stad då hela kommunens yta räknas som stad. Nästan hela Rovaniemi förstördes under Lapplandskriget 1944 av tyska retirerande trupper. Alvar Aalto ritade en ny stadsplan som följdes när staden återuppbyggdes. I centrum finns även en teater som ritats av Aalto. Därefter reser vi till polcirkeln och Santa Park. Hit kommer över en miljon besökare varje år och här har jultomten en egen verkstad. Finländarna är övertygade om att julgubben bor på fjället Korvatunturi i nordöstra Finland. På Santa Park finns dessutom mängder av butiker som säljer bland annat finska handarbeten och träföremål. Väl tillbaka på hotellet äter vi middag. Midnattssolen upplever vi bäst från bron vid hotellet.

Dag 5. Rovaniemi – Umeå
Frukost och avresa mot Umeå. Redan under morgonen kommer vi in i Sverige via Torneå–Haparanda. De två orterna har mer eller mindre vuxit samman och här finns världens mest nordligt belägna Ikeavaruhus. Vi passerar Luleå och under eftermiddagen fortsätter vi till Björkarnas stad, Umeå. Här bor vi centralt på Comfort Hotel Winn. Middag på kvällen.

Dag 6. Umeå – Borlänge
Frukost. Vi lämnar Umeå och reser söderut längs med Norrlandskusten. Under förmiddagen passerar vi Örnsköldsvik och därefter gör vi ett fikastopp vid Högakustenbron. Bron invigdes 1997 och är Sveriges motsvarighet till ”Golden Gate” med en längd på över 1 800 meter. Det blir tid för lunch i trakterna kring Hudiksvall. Under början av kvällen når vi Borlänge där vi bor på Scandic Borlänge. Middag på kvällen.

Dag 7. Borlänge – Hemorten
Frukost. Avresa mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.00.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · en övernattning i dubbelhytt · 6 frukostar · 5 middagar · ett smörgåsbord inklusive dryck · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 795:- · utsideshytt från 545:- per hytt
Resevaluta: Euro
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet. På hemresan sker ingen avstigning i Arboga eller Stockholm. På avresan den 22/6 bor vi på hotell Scandic Lugnet Falun dag 6.

Andra liknande resor:

Lappland

Hurtigruten

Vandring Lofoten

Lofoten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se