tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Szczecin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Sedan fortsätter vi med bussen till Szczecin och Radisson Blu Hotel som vi når framåt kvällen.

Dag 2. Szczecin
Efter frukost möter vi upp vår lokalguide som tar oss på en kortare stadsrundtur. Szczecin tillhörde Sverige mellan 1648 och 1720. Först efter andra världskriget kom staden att tillhöra Polen. Gator och rondeller är ritade av Haussmann som även ritade om Paris. Många av de gamla 1800-talshusen finns kvar än idag. Rundturen ingår i resans pris. Senare på kvällen blir det trivselafton med supé, vin och vodka på restaurang för dem som önskar (cirka 100 zloty, betalas på plats).

Dag 3. Szczecin
Frukostbuffé. Under förmiddagen åker vi till ett varuhus för lite shopping. Därefter har vi resten av dagen fri för egna aktiviteter. Priserna i Polen är fortfarande relativt låga och det finns mycket att köpa, såsom porslin, glas, bärnsten och kläder. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Szczecin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.30, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.30.

Spaerbjudande

I anslutning till hotellet ligger Baltica Spa som erbjuder olika behandlingar. Det går lätt att gå till spaavdelningen i morgonrock direkt från rummet.

Wellness Zone och ansiktsmassage - Här kan du njuta av en över två timmar lång vistelse i en avkopplande miljö: ångbastu, turkiska bad, aromatiskt ångbad, bastu, jacuzzi, tepidarium, caldarium, snögrotta, massageduschar inklusive en ansiktsmassage. Totalpris 110 zloty. Bokning görs på Balticas hemsida: http://spabaltica.pl/en/erbjudande-for-rolfs-flyg-buss-for-ar-2020

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · utflykt enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 750:-
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: På avresor till och med 27/6 kommer lokalguidning ske på engelska. På avresor från och med 11/7 kommer lokalguidning ske på norska. På avresor i mars och april kommer ett våningsplan på Radisson Blu Hotel att renoveras, vilket kan medföra en del oljud under dagtid måndag till fredag kl 09.00-17.00.

Andra liknande resor:

Szczecin

Sparesa Polen

Neubrandenburg

Sparesa Polen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se