tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Szczecin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Szczecin och Hotel Radisson Szczecin som vi beräknas nå runt 20.30. På avresor 2020 bor vi på Novotel Szczecin Centrum. Vi äter gemensam middag vid ankomst.

Dag 2. Szczecin – Toruń – Warszawa
Frukost och tidig avresa mot Warszawa. Resvägen går genom polska landsbygden, förbi mindre byar och städer. Vid lunchtid kommer vi till Kopernikus födelsestad, den gamla korsriddarstaden Toruń. Här stannar vi för lunch (ingår ej). Därefter åker vi vidare till Warszawa som vi når framåt sen eftermiddag. Vi bor på lyxiga och centrala InterContinental Warszawa. På avresor 2020 bor vi på Radisson Blu Centrum. Middag på kvällen.

Dag 3. Warszawa
Frukost och rundtur i Warszawa med lokalguide. Vi besöker bland annat Łazienki-parken och gamla stan. Rundturen avslutas nära gamla stadens torg där det blir tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att stanna i gamla stan eller gå på egna upptäcktsfärder på andra håll i staden. På kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 4. Warszawa – Auschwitz – Kraków
Frukost och avresa mot Kraków. Under eftermiddagen når vi Auschwitz där vi får en guidad tur med lokalguide. Vi ser både Auschwitz och närliggande Birkenau. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Därefter fortsätter vi till Kraków där vi checkar in på centrala Hotel Campanile. Middag på kvällen.

Dag 5. Kraków
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide. Vi ser bland annat gamla stan, Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt Wieliczka, Kraków – Berlin
Frukost serveras från 06.30. Avresa 07.25 till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på Unescos världsarvslista. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 235:- De som inte besöker saltgruvan hämtas vid hotellet senare under morgonen. Därefter reser vi mot Berlin. På vägen passerar vi bland annat Katowice, Wrocłav och Cottbus. Vi övernattar i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.

Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 475:- · tillvalsutflykt till saltgruvan Wielicka
Resevaluta: Polska zloty och euro
Speciellt: Vissa avresor har avvikande hotell. I saltgruvan Wieliczka som besöks på tillvalsutflykten är det många trappsteg ner och väl nere i gruvan går vi en längre rundtur. Därför rekommenderar vi bekväma skor.

Andra liknande resor:

Kraków med Wroclaw

Kraków

Kraków

Vandring Zakopane

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se