tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Szczecin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Szczecin och Novotel Szczecin Centrum som vi beräknas nå runt 20.30. Vi äter gemensam middag vid ankomst.

Dag 2. Szczecin – Toruń – Warszawa
Frukost och tidig avresa mot Warszawa. Resvägen går genom polska landsbygden, förbi mindre byar och städer. Vid lunchtid kommer vi till Kopernikus födelsestad, den gamla korsriddarstaden Toruń. Här stannar vi för lunch (ingår ej). Därefter åker vi vidare till Warszawa som vi når framåt sen eftermiddag. Vi bor på lyxiga och centrala Radisson Blu Centrum. Middag på kvällen.

Dag 3. Warszawa
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Warszawa. Vi besöker bland annat Łazienki-parken och gamla stan. Rundturen avslutas nära gamla stadens torg där det blir tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att stanna i gamla stan eller gå på egna upptäcktsfärder på andra håll i staden. På kvällen samlas vi för gemensam middag.

Dag 4. Warszawa – Kraków
Frukost och avresa mot Kraków. Under eftermiddagen når vi  Kraków, där checkar vi in på centralt belägna Hotel Campanile. Vi gör en guidad stadsvandring till fots där vi bland annat ser gamla stan, Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Middag på kvällen.

Dag 5. Kraków
Frukost och därefter avresa till Auschwitz-Birkenau där vi får en guidad tur med lokalguide. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Utflykten behöver förbokas före avresa. Pris från 195:- . För de som inte besöker Auschwitz-Birkenau är dagen fri för egna aktiviteter. Middag på kvällen.

Dag 6. Utflykt Wieliczka, Kraków – Berlin
Tidig frukost och sedan avresa till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och finns med på Unescos världsarvslista. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 375:- De som inte besöker saltgruvan hämtas vid hotellet senare under morgonen. Därefter reser vi mot Berlin. På vägen passerar vi bland annat Katowice, Wrocłav och Cottbus. Vi övernattar i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.

Dag 7. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 845:- · tillvalsutflykt till Auschwitz-Birkenau · tillvalsutflykt till saltgruvan Wielicka
Resevaluta: Polska zloty och euro
Speciellt: OBS Resans program har ändrats sedan katalogtryck. I saltgruvan Wieliczka som besöks på tillvalsutflykten är det många trappsteg ner och väl nere i gruvan går vi en längre rundtur. På avresan den 17/4 gör vi tillvalsutflykten till Auschwitz på dag 4 och stadsvandringen dag 5. På avresan den 8/5 bor vi i Frankfurt dag 6. På hemresan åker vi sträckan Rostock-Gedser. Vi beräknas nå vår hemort två timmar senare än ordinarie tid.

Genomsnittligt omdöme

4.5 / 5

Baserat på 1651 recensioner

2017-04-14

"Polen var en mycket positiv överraskning.Vi fick se en hel del och lära oss massor av Jan som var otroligt duktig, vänlig, kunnig och med mycket humor. Camilla, chauffören, var en fantastisk förare, lugn och sansad i trafiken och alltid pigg och glad. Hotellen var bra, maten god och sevärdheterna många. Resan var mycket prisvärd."

2014-05-16

"Denna resa var en tiopoängare. Jan var helt enastående. Sällan skådat en sådan serviceinriktad person. Detta jobbet passar honom som handen i handsken. En mycket stor Ros till Håkan, han låg hela tiden steget före i allt. Som sagt, en helt Fantastisk och oförglömlig resa. Stort Tack till Jan och Håkan, ni var bäst."

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Kraków med Wroclaw

Kraków

Kraków

Kraków

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se