tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi checkar in på Relexa Hotel som ligger centralt nära Potsdamer Platz.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost gör vi en mindre rundtur genom centrala Berlin. Vi fortsätter därefter söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. Vi bor på Design Hotel Metropol i hjärtat av Prag, nära gamla stadens torg och astronomiska uret. På grund av hotellets läge i gamla stan kan vår buss inte köra hela vägen fram till hotellet. Bagaget hämtas upp av hotellpersonalen, vi stiger av bussen cirka 10 minuters promenad från hotellet och passar på att göra en första sightseeingtur med vår reseledare i omgivningarna. Vi korsar floden Vltava från vilken vi kan se både Prags slott, samt den gamla fästningen Vyšehrad. Det var där som staden Prag grundades enligt de gamla legenderna. När vi korsat bron passerar vi även Prags mäktiga nationalteater, innan vi ankommer till vårt hotell. På kvällen finns det tid till att strosa runt på Prags upplysta gränder och kullerstensgator.

Dag 3. Prag
Frukost. Vi samlas i receptionen för cirka tre timmars promenad i Prag med lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och Karlsbron. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker.

Dag 4. Prag
Efter frukost gör vi en rundtur med lokalguide. Vi åker med buss till Strahovklostret och härifrån vandrar vi genom borgområdet Hradčany, Sankt Veitskatedralen och kungliga slottet. Även idag sker största delen av rundturen till fots. Under dagen erbjuds även möjlighet att åka med på en båttur med lunchbuffé från 295 CZK, som bokas på plats.

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att den ödelades i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi vårt övernattningshotell utanför Berlin. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro
Speciellt: På avresan 28/4 bor vi dag 2-5 på Clarion Congress Hotel i utkanten av Prag. Vi rekommenderar att man märker sitt bagage med namn för att underlätta för hotellet i Prag. Det då hotellet fraktar våra väskor mellan bussen och hotellet, för att sedan sortera ut dem på respektive rum.

Andra liknande resor:

Prag

Prag

Prag

Prag Dresden

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se