tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar lite under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost fortsätter vi söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. Vi checkar in på Pentahotel. På kvällen finns det tid till att strosa runt på Prags upplysta gränder och kullerstensgator.

Dag 3. Prag
Frukost. Vi samlas i receptionen för cirka tre timmars promenad i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar till fots genom gamla stan och ser bland annat de judiska kvarteren, gamla stadens torg och Karlsbron. Eftermiddagen tillbringas på egen hand för exempelvis shopping. På kvällen äter vi gemensam julbuffé på hotellet.

Dag 4. Prag
Frukost. Juldagen är fri för egna strövtåg i staden. Vår reseledare hjälper gärna till med tips på lämpliga utflyktsmål. 

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att den ödelades i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Berlin och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · en julbuffé · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 575:-
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro

Andra liknande resor:

Prag

Moldau & Elbe

Prag

Tjeckiska pärlor

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se