tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin som vi når strax efter 20.00. Vi checkar in på NH Berlin Postdam. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Prag
Efter frukost fortsätter vi  söderut förbi Dresden och når Prag framåt eftermiddagen. I Prag bor vi centralt på Hotel Metropol

Dag 3. Nyårsafton
Frukost. Därefter samlas vi i receptionen för en cirka tre timmars promenad i Prag med svensktalande lokalguide. Vi vandrar i Prags historiska centrum som sedan 1992 finns med på Unescos världsarvslista och ser bland annat de judiska kvarteren, Gamla stadens torg, Karlsbron och Václavplatsen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter, exempelvis shopping. I centrum finns bland annat skovaruhuset Bata, varuhuset Tesco och shoppingcentret Palladium som har över 180 butiker. På kvällen äter vi en gemensam nyårsbuffé.

Dag 4. Nyårsdagen
Frukost. Även idag gör vi en rundtur med lokalguide där vi besöker Pragborgen. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. 

Dag 5. Prag – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vi stannar för ett ordentligt lunchuppehåll i Dresden. Staden brukar kallas ”Florens vid Elbe” och har en historisk stadskärna som återskapats efter att ha ödelagts i bombningarna 1945. Framåt sen eftermiddag når vi utkanten av Berlin och vårt övernattningshotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.30.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · nyårsmiddag · rundturer · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 700:-
Resevaluta: Tjeckiska koruna och euro

Andra liknande resor:

Tjeckiska pärlor

Prag

Moldau & Elbe

Prag

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se