tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Mulhouse
Efter frukost åker vi genom Tyskland via Kassel och Frankfurt. Vi gör en lunchpaus i Heidelberg. I Mulhouse bor vi på Hotel Bristol. Middag på kvällen.

Dag 3. Mulhouse – Arles
Vår färd fortsätter mot Arles. Vincent van Gogh älskade ljuset i Arles och målade omkring tvåhundra verk här. Vi bor på centrala Hotel Arles Plaza i tre nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Arles och utflykt Camargue
Efter frukost gör vi en bussutflykt till Saintes-Maries-de-la-Mer. Här rinner Rhônes två flodarmar ut i Medelhavet och våtmarkerna är naturskyddade sedan 1927. Området är berömt för sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingor. Under dagen äter vi lunch tillsammans på Brasserie l'Abrivado, och får tid att strosa i den pittoreska staden eller shoppa lokala produkter. På eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg i Arles, och äter middag på egen hand på någon av stadens många mysiga restauranger.

Dag 5. Heldagsutflykt Provence
Idag gör vi en heldagsutflykt för att upptäcka underbara Provence. Vi börjar i Les Baux, den gamla klippstaden med en medeltida borg. Därifrån åker vi vidare till Pont du Gard, den romerska akvedukten som i tre rader med valv överbryggar floden Gardon. Lunchuppehåll i vackra Avignon. På eftermiddagen har vi tid att ströva i staden, som är omgiven av en 4,5 km lång stadsmur. Här finns köpmanshus från 1300–1700-talet och det mäktiga medeltida påvepalatset ”Palais des Papes”. Middag på kvällen.

Dag 6. Arles – Nice
Vi lämnar Arles efter frukost och reser mot Franska rivierans anrika huvudstad, Nice. På vägen dit gör vi ett stopp för lunch på egen hand i flärdfulla Saint-Tropez och njuter av en båtfärd på Medelhavet (15 euro). Vi följer sedan den vackra Esterellekusten och dess röda berg, förbi Saint-Raphaël. På eftermiddagen når vi Nice och checkar in på hotell Kyriad Nice Port. Efter incheckning erbjuder vår reseledare en kvällspromenad i staden. Gemensam middag.

Dag 7. Antibes och Cannes
Idag väntar en halvdagsrundtur med lokalguide i Antibes och Cannes. Vi börjar med att bekanta oss med Antibes, ett av Rivierans populäraste resmål. I Cannes som är känt för sin årliga filmfestival promenerar vi på Allée des Stars och ser handavtrycken från de många filmstjärnor som varit här under årens lopp. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Nice – Feldkirch
Nu vänder vi bussen hemåt, men vi har mycket kvar att uppleva. Vi färdas via Genua och Milano, sedan vidare genom Schweiz längs Luganosjön och hänförande alpvyer. Efter att vi passerat Liechtenstein når vi Best Western Central Hotel Leonhard i Feldkirch. Middag på kvällen.

Dag 9. Feldkirch – Bremen
Efter frukost fortsätter vi norrut förbi Bodensjön och österrikiska Bregenz. Under dagen passerar vi även Ulm, Würzburg och Kassel. Under början av kvällen når vi Bremen och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 10. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · en lunch · 8 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 595:- · båtfärd på Medelhavet 15 euro
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan den 4/10 2019 bor vi på hotell Mercure i Mulhouse. På avresor 2020 bor vi på Best Western Hotel Atrium i Arles och middagarna dag 6 och 7 utgår. Vi bor i Hannover dag 9.

Andra liknande resor:

Lavendel i Provence

Cykel Provence

Nyår i Nice

Nice

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se