Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi tar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Mulhouse
Efter frukost åker vi genom Tyskland via Kassel och Frankfurt. Vi gör en lunchpaus i Heidelberg. I Mulhouse bor vi på Hotel Bristol. Middag på kvällen.

Dag 3. Mulhouse – Arles
Vår färd fortsätter mot Arles. Vincent van Gogh älskade ljuset i Arles och målade omkring tvåhundra verk här. Vi bor på centrala Hotel Arles Plaza i tre nätter. Middag på kvällen.

Dag 4. Arles och utflykt Camargue
Efter frukost gör vi en bussutflykt till Saintes-Maries-de-la-Mer där vi har tid att promenera eller shoppa lokala produkter. Vi äter lunch tillsammans på Brasserie l'Abrivado. Här rinner Rhônes två flodarmar ut i Medelhavet och våtmarkerna är naturskyddade sedan 1927. Området är berömt för sina vita hästar, svarta tjurar och rosa flamingor. På eftermiddagen får vi möjligheten att strosa omkring i Arles. Ikväll äter vi middag på egen hand.

Dag 5. Heldagsutflykt Provence
Heldagsutflykt för att upptäcka Provence. Först till Les Baux, den gamla klippstaden med en medeltida borg. Vidare till Pont du Gard, den romerska akvedukten som i tre rader med valv överbryggar floden Gardon. Lunchuppehåll i Avignon. På eftermiddagen har vi tid att ströva i staden, som är omgiven av en 4,5 km lång stadsmur. Här finns köpmanshus från 1300–1700-talet och det mäktiga medeltida påvepalatset ”Palais des Papes”. Middag på kvällen.

Dag 6. Arles – Nice
Vi tar adjö av Arles efter frukost och reser mot Nice. Efter ett tag lämnar vi motorvägen och gör ett lunchstopp i Saint-Tropez. Båtfärd på Medelhavet (15 euro). Sedan följer vi den vackra Esterellekusten och dess röda berg, förbi Saint-Raphaël. På eftermiddagen når vi Nice och Ibis Styles Nice Vieux Port Hotel. Efter incheckning erbjuder vår reseledare en kvällspromenad. Middag på hotellet.

Dag 7. Antibes & Cannes
Halvdagsrundtur med lokalguide i Antibes och Cannes. Vi bekantar oss med Antibes, ett av Rivierans populäraste resmål. I Cannes som är känt för sin årliga filmfestival får vi promenera på Allée des Stars och vi får se handavtryck av många filmstjärnor. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Nice – Feldkirch
Nu vänder vi bussen hemåt, men vi har mycket kvar att uppleva. Vi färdas via Genua och Milano, sedan vidare genom Schweiz längs Luganosjön och hänförande alpvyer. Efter att vi passerat Liechtenstein når vi Best Western Central Hotel Leonhard i Feldkirch. Middag på kvällen.

Dag 9. Feldkirch – Bremen
Efter frukost fortsätter vi norrut förbi Bodensjön och österrikiska Bregenz. Under dagen passerar vi även Ulm, Würzburg och Kassel. Under början av kvällen når vi Hannover och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 10. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · en lunch · 8 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 575:- · extra utflykter
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 5/10 bor vi dag 9 på hotell utanför Hannover.

175 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Italienska rivieran

Alassio

Italien vinresa

Piemonte

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se