tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Under kvällen når vi utkanten av Hannover och checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Assmannshausen
Vi äter frukost och därefter reser vi vidare mot Rhendalen. Vi passerar Göttingen, Kassel, Frankfurt och kommer slutligen fram till Assmanshausen. Här checkar vi in på Gasthof Schuster. Schuster består av tre pensionat i tre olika byggnader: Pension Rita, Pension Resi och Café Schuster. Rumsstandarden är enkel men trivsam. Middag på kvällen.

Dag 3. Assmannshausen
Efter frukost gör vi en vinvandring i Assmannshausens vinfält. Därefter äter vi en lätt lunch med bauernbratwurst, potatissallad och ett glas öl eller vin. Framåt eftermiddagen har vi vinprovning av sju till åtta vinsorter hos Weingut Altenkirch. Hela utflykten kostar 28 euro. Efter middagen gör vi en kvällsutflykt till Rüdesheim och Drosselgasse. Återresa klockan 23.00.

Dag 4. Loreleiklippan och Rüdesheim
Efter frukost finns möjlighet att göra en extra båtutflykt på Rhen. Vi promenerar ner till hamnen i Assmannshausen och går ombord på en kryssningsbåt som tar oss norrut på Rhen. På vägen passerar vi en rad byar och slott och ser de vackra vinodlingarna från båten. Efter cirka 80 minuters färd når vi Sankt Goarshausen där vi möter vår buss och de medresenärer som valt att åka med bussen istället. Båtturen måste föranmälas inför resan och kostar 155:-. 

Vi beger oss sedan med bussen till toppen av Loreleiklippan för att beskåda den vackra utsikten innan vi fortsätter till Rüdesheim. Vi får tid till att äta lunch och shoppa samt utforska staden i dagsljus. På hemvägen besöker vi minnesmärket Niederwalddenkmal. Härifrån har vi en underbar utsikt över Bingen och Rüdesheim. Istället för att ta bussen tillbaka till Assmannshausen går det utmärkt att på egen hand ta en promenad kombinerat med linbana tillbaka. Efter middagen på kvällen blir det dans på Café Schuster och vi blir visade hur man gör en äkta Rüdesheimer Kaffee.

Dag 5. Moseldalen
Frukost och sedan utflykt till Moseldalen. Vägen till Mosel och Koblenz anses vara den vackraste delen av Rhen. Den kantas av medeltida borgar och oändliga vinodlingar. Vi stannar vid Deutsches Eck i Koblenz där Mosel rinner ut i Rhen. Färden fortsätter sedan längs Mosel till idylliska Cochem där det blir tid för lunch. Återresan går via Hunsrück till Bingen där vi även får beskåda den tyska landsbygden. Middag på kvällen och därefter tillfälle för dans.

Dag 6. Assmannshausen – Bremen
Frukost och avresa norrut. Vi övernattar på ett övernattningshotell i Bremen. Middag på kvällen.

Dag 7. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 995:- · lunch och vinprovning 28 euro · båttur på Rhen från 155:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Hotell Gasthof Schusters olika byggnader saknar hiss.

Andra liknande resor:

Rüdesheim

Rüdesheim

Cykel Rhen & Mosel

Nyårskryssning Rhen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se