tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm. Tallinks färja avgår 17.00. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Vi fyndar i fartygets välsorterade butik. Ombord finns också bastu och bubbelpool. För dem som har förbokat buffé är det bara att slå sig ner till bords och njuta av det stora smörgåsbordet.

Dag 2. Riga
Frukost. Under morgonen lägger färjan till i Riga. Där väntar vår lokalguide som tar oss med på en tre timmars stadsrundtur genom denna gamla hansestad som grundades 1201. Vi ser bland annat Frihetsmonumentet, domkyrkan, Svenskporten och Stora torget. En del av rundturen görs till fots. Därefter ges tillfälle för sen lunch och sedan kör vi till centralt belägna Radisson Blu Hotel Latvija. Middag på kvällen.

Dag 3. Riga – Tallinn
Frukost och sedan avresa mot Tallinn. Vi stannar för lunchpaus i Pärnu som är en populär sommarstad. I Tallinn bor vi på Park Inn Central. Hotellet har ett bra läge med gångavstånd till gamla stan. Det finns gott om tid att utforska staden på egen hand. Middag på kvällen.

Dag 4. Tallinn
Frukostbuffé. Utcheckning från hotellet och lastning av bussen. Vi möter vår lokalguide som tar oss med på en rundtur. Inledningsvis åker vi buss för att få perspektiv över staden. I utkanten av centrum finns Sångarfältet där Tallinns sångfestival anordnas. Avslutningsvis vandrar vi vid Domberget och i gamla stan. Här finns medeltida bebyggelse, kullerstensgator och en vacker ringmur. På eftermiddagen har vi tid för egna strövtåg och shopping. Färjan avgår 18.00 och för dem som förbokat buffén bjuds ett stort smörgåsbord.

Dag 5. Stockholm – Hemorten
Frukostbuffé. Vi kommer till Stockholm vid 10-tiden och fortsätter därefter till Göteborg som vi når cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 nätter i dubbelhytt · 4 frukostar · 2 middagar · stadsrundturer i Riga och Tallinn · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:- · utsideshytt från 195:- per hytt · buffé utresa 320:- · buffé hemresa 320:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Avresor 16/5, 24/7, 29/8 och 20/9 är sexdagarsresor med en extra natt i Riga inklusive middag. På avresorna 16/5 och 29/8 bor vi på Sokos Hotel Viru i Tallinn. På avresan 24/7 bor vi på Hotel Euroopa i Tallinn.

287 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.4 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Tallinn

Tallinn

Tallinn

Riga-Tallinn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se